Krav verden rundt: Få se bildet, Helle!


Det er i ferd med i blir et folkekrav å få se den berømte «selfien» den danske statsministeren Helle Thorning-Schmidt tok med Obama og Cameron under minnerseremonien for Nelson Mandela i går.

-Verden venter på bildet

Den danske avisa Politiken skriver i dag at hele verden venter på å få se den berømte selfien.
Stadig flere danske og internasjonale facebook-brukere kommenterer på  den danske statsministerens facebook-side og ber om å få se bildet.

«Må vi ikke se din selfie med drengene?» skriver en bruker, og flere andre ber om det samme:  «Kunne du ikke lige smide det her på facebook,- det ville jeg da rigtig gerne se. Sikker på det er super cool…..»

Folk fra hele verden har ytret det samme ønsket: «Thanks alot for the selfie, please post that Mandela Magic Moment», og «The world is waiting to see it……»

Bildet går verden rundt

Dagbladet skrev i går om bildet som har gått verden rundt, og har blitt omtalt i de flere store medier, som BBC, The Guardian, New York Times og The Washington Post, i tillegg til å være mye diskutert i sosiale medier.

Bildene viser Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt med mobiltelefonen framme for å ta en såkalt «selfie» sammen med USAs president Barack Obama og britenes statsminister David Cameron.

Internasjonale medier har riktignok fokusert på Obama og Cameron, og det tok en stund før folk oppdaget at det var den danske statsministeren Helle Thorning-Schmidts som tok bildet. Flere amerikanske medier delte bildet på twitter, men henviste til den danske statsministeten som en «ukjent embetsmann » ifølge dansk tv2

I Mandelas ånd

Mens noen kritiserer den danske statslederen, er det også mange støttekommentarer fra brukere som mener bildet er i Mandelas ånd.

«As a South African I would say well done! Mandela would want people to laugh and celebrate his life at his memorial, not be subdued and depressed. I cannot see how this was inappropriate …very jealous of that selfie with Cameron & Barack Obama – a once in a lifetime pic!! Thank you for taking the time out to come and honour Madiba!»

Etter definisjonen av i Oxford english dictionary, som nylig kårte «selfie» til årets ord, er en selfie: et fotografi en har tatt av en selv, som regel med en smartphone eller et webkamera, som så lastes opp til en sosial media-side.

Wednesday, December 11th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments