Korrupsjonssiktet Bergen-politiker representerer Høyre


Vet du noe om saken? Kontakt Dagbladets journalist på e-post eller telefon 941 27 577.

(Dagbladet): Bystyremedlemmet som er siktet for grov korrupsjon i Bergen er representant fra Høyre, får Dagbladet bekreftet fra flere kilder. Mannen, som er siktet for å ha mottatt en pengesum, og to andre ble denne uka pågrepet og fengslet i fire uker.

Byens høyreordfører Trude Drevland hevder at hun ikke vet hvem mannen er, eller hvilket parti han tilhører.

- Min eneste kilde er og vil være politiet. Så svaret er, og vil fortsette å være, at jeg ikke kommenterer rykter og andre kilder enn politiet, skriver hun i en sms til Dagbladet.

Drevland sa til Dagbladet tidligere i kveld at hun så langt ikke har fått informasjon om saken fra politiet. Hun skal møte de først på mandag.

Både politiet og sentrale bergenspolitikere er er svært tilbakeholdne med informasjon om saken. Fengslingen av de tre personene ble foretatt bak lukkede dører, og politiet vil verken si noe om identitet eller det konkrete forholdet de er siktet for.

- Vi bekrefter ikke noe som helst. Av hensyn til etterforskning går vi ikke ut med noe, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne til Dagbladet.

- Alt jeg kan si, er at vi har pågrepet og fengslet tre personer for fire uker. Grunnlaget er en anmeldelse fra Bergen kommune som går på korrupsjon, sier han.

Ifølge Bergensavisen, som først avslørte saken, er de to andre siktede forretningsfolk. Ifølge BT.no skal det dreie seg om en pengeoverføring i fjor. Politiadvokat Mevatne vil ikke si noe om hvor store summer det er snakk om.

Det var kommunaldirektør Robert Rastad og byrådsleder Monica Mæland (H) som varslet politiet om saken for tre uker siden, etter at de fikk «høre en historie» som dreide seg om korrupsjon innen kommunen.

- Vi fikk presentert et rykte, som verken nevnte navn eller sak, om at penger hadde byttet hender for å oppnå et vedtak. Det tar vi veldig alvorlig og måtte gå til politiet, sier Mæland til Dagbladet.

Verken Rastad eller Mæland vil fortelle hvilken folkevalgt som er siktet for grov korrupsjon. De vil heller ikke fortelle ytterligere detaljer om historien som førte til at de kontaktet politiet.

- Vi har valgt å ikke kommentere noe om historien, fordi politiet fortsatt driver sin etterforskning. Vi er heller ikke kjent med hva etterforskningen har avdekket så langt, sier Rastad.

Den siktede politikeren nekter straffskyld, ifølge forsvarer Rolf Knudsen.

- Han synes selvfølgelig at dette er en svært alvorlig anklage å ha hengende over seg. Han ønsker å bidra med det han vet, slik at denne saken kan oppklares så fort som mulig. Han er fengslet for fire uker og vi tar en løpende vurdering på om kjennelsen skal ankes, sier Knudsen til Dagbladet.

Strafferammen for grov korrupsjon er ti års fengsel.

Saturday, October 12th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments