Keeperhelten reddet Molde i straffe-drama, LSK-spillere gikk gråtende i garderoben

• Lillestrøm – Molde 4-5 på straffer
(1-1 pause, 2-2 etter full tid)

ÅRÅSEN (Dagbladet): Molde var på vei ut av cupen, men Magne Hoseth – og keeperfunnet Ørjan Håskjold Nyland ville det annerledes.

Men sjefen sjøl var ikke imponert over det spillerne viste på veien fram til straffekonkurransen.

- Det var ikke akkurat vår beste fotballkamp, fastslo Ole Gunnar Solskjær overfor NRK etter kampen.

Ekstraomganger

Først sikret Hoseth ekstraomganger på Åråsen da han traff på vidunderligste vis da han skrudde inn 2-2 mot Lillestrøm på Åråsen, 40 sekunder på overtid.

Hoseth fikk tid og rom på hjørnet av 16-meteren etter at Mats Møller Dæhli la igjen ballen etter et flott innspill fra Vegard Forren.

Dermed gikk det til ekstraomganger for å kåre en finalemotstander til Rosenborg på Ullevaal stadion søndag 24. november.

De endte uten scoringer, og da måtte spillerne stille seg opp for straffekonk.

Helten Nyland

Det endte i ni scoringer på rad, før LSKs østerriker Thomas Piermyar misset på LSKs femte straffe.

Og helten:

Ørjan Håskjold Nyland – unggutten som ble helten også i fjorårets cupfinale, da han og Hødd banket Tromsø på Ullevaal.

- I en straffesparkkonkurranse kan alt skje, det blir en helt og syndebukker, men vi har en keeper som er utrolig, sier Solskjær om gull-keeperen sin.

- Han fortjener hver eneste krone vi kan betale ham.

For Molde og manager Ole Gunnar Solskjær er cupen eneste mulighet til å vinne en pokal i år – etter en sesong under pari i Tippeligaen.

Og Solskjær var klinkende klar på forhånd:

Om de vinner en pokal, så er sesongen per definisjon en suksess.

Bittert tap

For LSK må semifinaletapet føles ekstra bittert, etter å ha vært så nære finalebilletten, noe de gråtende spillerne på vei inn i garderoben var et sikkert tegn på.

- Det er bittert og utrolig ergelig. Vi skulle gjerne vært i cupen og hatt noe å sett fram til, sier LSK-kaptein Frode Kippe til NRK etter kampen.

Men cup er cup, som det populært heter, og oppgjøret på Åråsen levde opp til det. Det var underholdene, åpent og spennende det meste av kampen.

- Det er mange som er skuffa nå. Vi får konsentrere oss om serien nå, sier en skuffet Kippe.

LSK i ledelsen

Molde tok kommandoen fra start. Og på topp stilte gjestene med eks-LSK?er Fredrik Gulbrandsen. Spissen ble – ikke overraskende – møtt med buing når han hadde ballen.

Og nettopp Gulbrandsen fikk kampens første mulighet.

Angriperen kom seg fri allerede etter drøye tre minutter, men i stedet for å vende innover og gå på mål, så endte det i et dårlig innlegg som ble klarert av LSK.

Rett etterpå fikk LSKs Erling Knudtzon merkelig fritt spillerom etter langpasning fra forsvaret. Spissen fikk vippet ballen rundt Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland, men midtstopper Even Hovland fikk rensket ballen unna på streken.

Tonen var satt. Her var det to lag som ville spille angrepsfotball.

Etter en god Molde-periode var det LSK som tok teten – mot spillets gang – etter en halvtime.

Palmi Rafn Palmason ble spilt igjennom med en perfekt stikker fra Petter Vaagan Moen. Fra spiss vinkel banket han ballen opp i nettaket. Molde-stopper Vegard Forren var noen små centimetre unna å klarere skuddet.

Men gleden varte ikke lenge for LSK. Under tre minutter etter utlignet Magne Hoseth takket være en megabrøler fra LSK-keeper Kenneth Udjus. Hoseth traff godt fra nesten 30 meter, og selv om ballen hadde litt skru, så skulle det være enkel keepermat for Udjus.

Hoseth var svært livlig og delaktig i mye av Moldes offensive spill. Fem minutter etter utligningen var Molde-midtbanespilleren nære å bli tomålsscorer, men denne gangen gikk skuddet, skrått fra 13-14 meter like utenfor.

Piggest

Fra start i andreomgang var det Lillestrøm som virket piggest, og vertene tok ledelsen for andre gang elleve minutter ut i omgangen:

Midtstopper Anders Østli raget høyest i klynga inne på femmeteren på det presist slåtte frisparket fra Petter Vaagan Moen, og styrte ballen kompromissløst i mål.

LSK-overtaket i banepsillet kunne ført til en scoring til da Bjørn Helge Riise traff godt fra 17-18 meter etter 63 minutter. Avslutningen gikk derimot på feil side av stengene.

Minuttet etter fikk raske Moryke Fofana en gyllen mulighet på en kontring, men han var litt for ubesluttsom og ble løpt opp av Magne Hoseth. Fofana gikk for avslutning, men siktet var dårlig innstilt.

Og når LSK ikke klarte å utnytte noen av mulighetene som bød seg, så grep altså Molde nådeløst muligheten som bød seg på overtid.

- I dag var vi ikke gode, men vi kom til cuåpfinale og det er det som er viktig, fastslår Ole Gunnar Solskjær.

Drømmefinalen

Sist Molde spilte cupfinale, i 2009, tapte de mot Aalesund etter «coaching i verdensklasse» fra Kjetil Rekdal. Fra det Molde-laget er det bare fire mann igjen i klubben i dag.

For øvrig er Daniel Berg Hestad eneste gjenværende Molde-spiller fra laget som vant Kongepokalen i 2005, etter å ha slått gårsdagens motstander LSK i finalen.