- Kaisa (7) var som ei filledokke i munnen til ulven


(Dagbladet): Sturla Kaasa (31) ble i dag vitne til at en stor ulv angrep irsksetteren hans, Kaisa (7) under en løpetur rundt Børtevann i Enebakk.

Kaasa, som først fortalte om den dramatiske turen til Østlandets Blad, tror ikke hunden hadde hatt noen sjans mot den digre ulven alene.

- Dro henne ut av stien

Kaasa og to kamerater som også var med på turen, oppdaget først at det lå ulvemøkk på østsida av vannet.

- Etter rundt 40 minutter løp vi inn på en sti – den såkalte flykningruta som går gjennom Østmarka, og Kaisa løp cirka 15 meter foran oss. Så registrerte jeg at det kom en stor, grå skygge over bikkja. Det ble et forferdelig leven og jeg hørte at hun skrek, sier Kaasa til Dagbladet om hvordan han opplevde situasjonen.

- Helt instinktivt forsto jeg øyeblikkelig at det var en ulv, og løp mot den og skrek. Ulven beit da tak i skinnet i ryggen til Kaisa og dro henne ut av stien og inn i et kratt. Jeg løp etter og skreik og veiva med armene, fortsetter Kaasa.

- Tok en runde

Han forteller at det var først da han var en meter fra ulven, at den slapp taket på Kaisa.

– Jeg var ikke redd, men antakelig full av adrenalin og var klar for å kaste meg mellom dem for å skille dem. Heldigvis greide jeg å skremme vekk ulven før det, sier Kaasa.

Men ulven la ikke til skogs med en gang, ifølge 31-åringen. Hans to kamerater som sto igjen på stien som vitner til det hele, oppdaget at ulven tok seg en runde og kom tilbake mot Kaasa og Kaisa.

– Cirka to meter fra kameratene mine stoppet den opp og lunta vekk, sier Kaasa.

- Filledokke

Ifølge ham hadde ikke Kaisa hatt noen sjans mot ulven på egenhånd.

- Ulven var gigantisk, sikkert tre ganger så stor som henne. Hun var som ei filledokke i munnen på ulven, og hadde ikke hatt en sjanse om jeg ikke hadde skremt den vekk, sier han.

Og til alt hell kom Kaisa kom fra det hele med bare noen mindre skader.

– Hun ble selvsagt livredd, og løp mellom oss hele veien hjem. Men hun ser ut til å komme fra dette uten alvorlige fysiske skader. Hun er litt forslått, og noe haltete, sier Kaasa.

- Hvordan blir det med framtidige joggeturer i Østmarka nå?

– Jeg tror ikke det blir mange turer der igjen, i alle fall ikke uten at hun går i bånd, sier Kaasa.

Ulv i hælene

Partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen opplevde i fjor noe liknende det Kaasa og Kaisa opplevde i dag. Under en tur i Østmarka fikk hunden hans, Xavi, nærkontakt med ulv.

- Xavi løp over en liten skråning, men kom fort løpende tilbake i en voldsom fart, med ulven i hælene. Ulven var ikke mer enn 20-30 meter unna, sa Johansen til Dagbladet.

Oddbjørn Rosendal (63) fant hunden sin Wendy drept av en ulv i samme område i fjor.

Statens Naturoppsyn. var da ikke i tvil om at Wendy ble drept av ulv. Dette var første gang en ulv har tok liv av en hund i Oslo.

Saturday, November 23rd, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments