Jorunn vant i retten mot mannen som drepte datteren

I tingretten ble mannen dømt til å betale full erstatning, selv om han ble dømt som utilregnelig (det er ulike beviskrav i strafferetten og erstatningssaker). Han anket erstatningsutmålingen og krever reduksjon, fordi han mener han var psykotisk på gjerningsøyeblikket. Personer som dømmes som utilregnelig slipper ikke unna erstatningsansvar i norsk rett, men det hender erstatningssummene reduseres.

Mannen nektet før rettssaken i tingretten å samarbeide med de oppnevnte sakkyndige. 

Psykiater Synne Sørheim konkluderte med at mannen var psykotisk og utilregnelig, uten at hun møtte ham. 

Psykiater Pål Abrahamsen ville ikke konkludere før han hadde møtt mannen. Da han fikk møte ham rett før rettssaken, skrev Abrahamsen en tilleggserklæring der han konkluderte motsatt av Sørheim. 

Under rettssaken i fjor høst møtte heller ikke Synne Sørheim opp til hovedforhandlingens første dag

Hun mente det ikke var nødvendig å være til stede, men måtte likevel reise fra Sør-Afrika for å følge forhandlingene. I retten konkluderte hun på samme måte som i rapporten, og sa også at synet hennes ble forsterket i løpet av rettssaken.

Retten mente likevel Sørheims konklusjon viste at det var tvil knyttet til 39-åringens tilstand da han drepte Camilla Olsen.

- Slik tvil skal komme tiltalte til gode, slik at han frifinnes for straffekravet, står det i dommen.

Men han ble dømt til å betale full erstatning. Denne delen av dommen anket han, men tapte saken i Borgarting lagmansrett.

Monday, December 23rd, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments