- Jeg så på et bilde av Jan Werner, et av Eivind Rølles, og mens jeg så på et av Lage Fosheim, fikk jeg telefon med dødsbudskapet

Send en siste hilsen til Lage Fosheim

(Dagbladet): Lørdag kveld ble det kjent at The Monroes-vokalist Lage Fosheim gikk bort etter flere måneders sykeleie.

Gjennom sin lange karriere som musiker, og senere også artistpromotør, har Fosheim bygd opp et stort nettverk av bekjente.

Hans venner er i sorg etter å ha mottatt beskjeden om musikerens bortgang.

- Den eneste igjen

Venn og kollega Trond Myhre sier han i dag satt og sorterte gamle bilder.

- Jeg så på et bilde av Jan Werner, så et bilde av Eivind Rølles, og mens jeg så på et bilde av Lage Fosheim, fikk jeg telefon med dødsbudskapet. Da tenkte jeg at nå er jeg den eneste som er igjen, sier Trond Myhre.


Som bransjemann har Myhre hatt med alle disse artistene å gjøre i mange år. Werner døde i 2006, mens den andre delen av Monroes, Eivind Rølles, døde i mars i år.

- Mistet en av mine beste venner

Forfatter og komponist Ketil Bjørnstad sier at han vil huske Lage Fosheim som en veldig god venn.

- Jeg føler at jeg har mistet en av mine beste venner. Han var til de grader sine venners venn, sier en trist Bjørnstad til Dagbladet.

Bjørnstad forteller at han møtte Lage Fosheim på 70-tallet, da de opptrådde på samme scener, mens Fosheim var medlem i «Broadway News».

- Det jeg vil huske aller best er nærværet og entusiasmen hans. Han er en av de mest fantastiske personlighetene jeg har møtt, sier forfatteren om vennen som gikk bort i dag.

- Jeg er så stolt av å ha jobbet og kjent han, understreker Bjørnstad.
De to jobbet sammen på Ketil Bjørnstads rockeoperalbum, kalt Rift, fra 1991, hvor Lage Fosheim hadde vokal på to av sangene. Så sent som i 2002 ga de to, i samarbeid med Torstein Bieler, ut boka «Mannen som gikk på jorden». Ketil Bjørnstad mener Lage Fosheim har spilt en enorm rolle i norsk kulturliv.

- Han har betydd så mye for norsk kulturliv, mye mer enn folk aner, tror jeg. Etter at han ga seg som artist, så valgte han å være en bakmann, og jobbe for andre, sier Bjørnstad om den avdøde vennen.

Begge døde av kreft

Tidligere proffsyklist og NRK-profil, Dag Erik Pedersen, sier det var utrolig tøft å få beskjed om Fosheims bortgang.

- Det er helt vannvittig. Jeg ble kjent med Lage gjennom Jahn Teigen, og han var en fantastisk flott fyr. Han var en god venn med en vanvittig entusiasme jeg ikke har sett maken til. Jeg snakket nettopp med Jahn Teigen og sa til ham at han må ta med det beste fra Lage videre, sier Dag Erik Pedersen.
 
Pedersen var en god venn av Fosheim, og i 2007 spilte The Monroes-duoen Fosheim og Rølles under en veldedighetskonsert i Nevlunghavn til inntekt for Kreftforeningen. Konserten var i regi av Dag Erik Pedersen og Arthur Buchardt. Den spilte inn over to millioner kroner til Kreftforeningen. 

- Det som er ekstra trist er at begge to døde av kreft. De som sang inn så mye penger til kreftsaken. Budskapet om hans død er utrolig trist, sier Pedersen.

Sunday, October 20th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments