- Jeg kan ikke motta hjelp fra de vantro


(Dagbladet): TV2-nyhetene sendte klokka 21 i kveld et intervju med den norske islamisten Arfan Qadeer Bhatti.

De har funnet Bhatti et pakistansk fengsel noen timer utenfor hovedstaden Islamabad.

– De europeiske landene er nok veldig lettet over at jeg sitter her. Da blir det fred å få for dem, sier Arfan Bhatti i intervjuet.

Savnet
 Bhatti var i mange år en sentral skikkelse i Oslos gjengmiljø, men har de siste årene vært tilknyttet et islamistisk miljø. Høsten 2012 dro han til Pakistan.

En stund figuerte han stadig på bilder i sosiale medier, ofte med et våpen. Så ble han borte. 7. januar i år ble han meldt savnet av familien sin.  I mange måneder visste ingen, heller ikke norske myndigheter hvor han var.

I starten av september bekreftet derimot forsvarer John Christian Elden overfor Dagbladet at Bhatti satt i fengsel i Pakistan. 

- Jeg kan bekrefte PSTs opplysninger om at jeg har snakket med Bhatti og hans familie, og at Arfan Qadeer Bhatti er i god form sa Elden til Dagbladet.

- Bhattis fravær har ikke vært frivillig, men jeg kan ikke si mer om dette før han er tilbake i Norge, sa han videre.

- Vil ikke ha hjelp

Til TV2 sier Bhatti at han har vært fengslet i 10 måneder. Hjelp fra norske myndigheter har han ikke villet ha.

– Ifølge sharialoven kan jeg ikke motta hjelp fra de vantro. Derfor har jeg ikke verken ringt eller involvert dem, sier Arfan Bhatti.

Ut fra TV2s opplysninger skal Bhatti ha blitt arrestert i pakistanske stammeområder og dømt til seks års fengsel for brudd på straffeloven.

Han forsøker nå å anke denne dommen.

Norsk UD opplyser at de gjentatte ganger har vært i kontakt med pakistanske myndigheter for å få en bekreftelse på at Bhatti er fengslet, men at det ikke har lyktes dem å få dette.

Sunday, October 6th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments