- Jeg har brukt sju måneder av livet mitt på ingenting

(Dagbladet): Etter åtte uker i englenes by, Los Angeles, ble det i kveld avgjort hvem som stakk av med seieren i årets «Top Model Norge».

- Surrealistisk

Jenta som trakk det lengste strået var Frida Sørli Solaker (20), som danket ut Lovise Helvig (19) og Ingebjørg Strand Lende (18) i finaleepisoden.

- Shit! Dette er helt surrealistisk. Jeg har jo alltid vært guttejenta som kom på skolen stinkende av hest, liksom, sier Solaker, som ble påmeldt av ekskjæresten sin.

Påmeldingen endte altså opp med å gi henne en kontrakt med modellbyrået Women Management i Milano, en Maybelline-kampanje til verdi av 400.000 kroner og et cover av norske ELLE.

Men mens flere av de andre deltakerne i serien har brukt tida etter innspilling på modelljobbing, har ikke Solaker fått lov til å gjøre noe modellrelatert.

Måtte slutte på skolen

De siste månedene har hun bodd hjemme hos moren i Valnesfjord i Nordland.

- Jeg har brukt sju måneder av livet mitt på ingenting. Jeg måtte slutte på skolen fordi jeg var borte altfor lenge. Jeg sa at jeg skulle være borte i tre uker, men var borte i åtte. Så da flyttet jeg hjem til Valnesfjord og har jobba litt som bartender, på Skeidar og i kommunestallen, sier hun.

20-åringen har ikke hørt stort fra «Top Model»-teamet og Donna Ioanna, som skal være hennes mentor, etter innspilling. Nå ser hun fram til modelljobbing.

- Jeg har ingen konkrete planer. Jeg håper jo at Donna ikke angrer på valget sitt, for det første. At hun fortsatt er like entusiastisk som hun var i New York. Så håper jeg at jeg får jobbe når jeg kommer til Milano, men det finnes ingen garanti for det. Hvis jeg blir gående rundt der i to måneder uten jobb, så blir det veldig dyrt for meg å være der, sier Solaker.

- Var det å vinne «Top Model» som du hadde sett for deg?

- Jeg hadde ikke tenkt på hvordan det skulle være. Det er selvfølgelig en kjempefølelse, men alle praktiske ting gjør at du lander mye raskere. Det er et hardt yrke.

- Klaging

Til tross for at hun fortsatt ikke vet hva som kommer ut av «Top Model Norge»-seieren, er Solaker kjempeglad for at hun var med.

- For meg er dette den eneste muligheten jeg har for å komme meg inn i modellbransjen, siden jeg er 20 år og ikke har noen erfaring. Man lærer også mye om seg selv og blir satt på prøve ved å leve rundt så mye folk i så mange uker, sier Solaker, som på privaten spiller i indiepopbandet «Pink Duo».

Flere av de tidligere deltakerne sagt at de reagerte på reality-fokuset i programmet. I forrige uke ble det kjent at radiointervjuet jentene gjorde i forrige episode med kanalen «Hollywood America», «live ut til 200 millioner lyttere, bare var bløff.

Solaker sier på sin side at hun var forberedt på reality-delen av programmet.

- Det er klart at man har lyst på litt bedre tid til å utvikle seg, men dette er en produksjon som koster flesk. Enten så må man klage, eller så må man bare lære ting litt fortere. Kan man ikke bre godta at det er reality man er med på, i stedet for å klage i ettertid? spør hun seg.

Monday, December 2nd, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments