- Ingen har meldt seg som mulige pårørende


(Dagbladet): Tre dager etter den tragiske ulykken der en leddbuss kom ut av kontroll ved Carl Berners plass i Oslo og kjørte ned en mann som døde av skadene, vet politiet fremdeles ikke hvem dødsofferet er.

Mannen, som trolig er i 30-åra, er av utenlandsk opprinnelse.

- Ingen har meldt seg som mulige pårørende. Kripos jobber nå med å identifisere mannen, i samarbeid med Oslo-politiet, sier fagsjef Frode Andreasen i trafikketterforskningsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Ikke ID

Den avdøde mannen hadde ikke ID-dokumenter på seg, og politiet måtte derfor starte på bar bakke med tanke på å finne ut hvem han er.

Politiet kan ennå ikke si noe sikkert om årsaken til ulykken hvor en løpsk buss braste inn i flere fotgjengere i et av Oslos travleste områder.

Bussen var tømt for passasjerer etter en kollisjon med en bil, og bare føreren befant seg inni det store kjøretøyet. Bussen begynte å rulle, og kjørte ned en trafikklyktestolpe og fotgjengeren, før den braste inn i et juletreutsalg og krasjet i en mur.

- Statens vegvesen har ansvar for de tekniske undersøkelsene av bussen. Vi håper på å få svar i løpet av uka, sier Andreasen.

Også Havarikommisjonen for veitrafikk undersøker ulykken.

- Det er for tidlig å si noe om årsak ennå – det vil ta noen dager, uttalte Havarikommisjonens direktør William J. Bertheussen til Dagbladet i går.

Nekter straffskyld

Tideligere i dag ble det kjent at bussjåføren nekter straffskyld.

Avhøret av den kvinnelige sjåføren ble foretatt i går ettermiddag og kveld, men politiet vil av hensyn til etterforskningen ikke gå ut med detaljer om hva hun har opplyst i avhøret.

- Hun har fått kommet med sin versjon av hva som hendte. Hun erkjenner ikke straffskyld for ulykken og har heller ikke samtykket til førerkortbeslag, så saken går dermed videre til påtalemyndigheten, sier fagansvarlig Frode Andreassen i trafikkseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB.

Wednesday, December 18th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments