- Ikke nødvendig å bruke skatte-betalernes penger på ham


(Dagbladet): Frp-politikeren Mazyar Keshvari sier til TV 2 Nyhetene at han ikke ser noen grunn til at norske myndigheter skal bistå den norske islamisten Arfan Bhatti, som sitter fengslet i Pakistan.

- Han har reist til Pakistan av egen fri vilje, og har klart og tydelig gittt uttrykk for at han ikke ønsker bistand fra norske myndigheter. Da er det ikke nødvendig å bruke skattebetalernes penger og ressurser på ham, sier Keshvari.

Taliban

Bhattis forsvarer John Christian Elden er av en annen oppfatning.

- Norske myndigheter må passe på borgerne sine, uansett om de hva de selv sier, sier Elden til TV 2 Nyhetene.

Elden sier Bhatti er dømt for å ha hatt kontakt med en person med tilknytning til Taliban.

Den profilerte islamisten og tidligere gjengmedlemmet ble i januar meldt savnet av familien i Norge – men Dagbladet avdekket i september at han satt fengslet i Pakistan. TV 2 Nyhetene har funnet dette fengselet, utenfor hovedstaden Islamabad, og intervjuet Bhatti.

- Vantro

I intervjuet avviser han hjelp fra norske myndigheter.

- Ifølge sharialoven kan jeg ikke motta hjelp fra de vantro. Derfor har jeg verken ringt eller involvert dem, forklarer islamisten overfor TV 2.

Ifølge kanalen ble Bhatti pågrepet i et stammeområde i Pakistan og dømt til seks års fengsel for brudd på straffeloven. 36-åringen skal nå prøve å anke dommen.

Norsk UD sier til Dagbladet at har vært i kontakt med sin pakistanske motpart om saken, men at de ikke har fått bekreftet at Bhatti faktisk sitter fengslet. De understreker at det er opp til den fengslede norske statsborgeren hvorvidt han ønsker konsulær bistand.

Monday, October 7th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments