Hva skjer om alarmen går når du er oppslukt i virtuell virkelighet?

(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om ryktene: Sony jobber med et sett briller myntet på virtuell virkelighet, blant annet er tiltenkt den kommende spillkonsollen PlayStation 4.

Den gangen var det en anonym kilde som overfor Computer & Videogames hevdet at det var folk fra «Motorstorm»- og «DriveClub»-studioet som jobbet med virtuell virkelighet.

Ifølge denne kilden skulle brillene ligne på Sonys tv-briller, HMZ, men de bruker PlayStation Eye-kameraet for å spore bevegelsene.

 

Det burde gå en alarm

Nå har det dukket opp patenter som forsterker ryktene om at det jobbes med et alternativ til Oculus Rift-brillene.

En NeoGaf-bruker har sporet opp patentet datert fra mai i år, som er knyttet til et varslingssystem i brillene.

Det ene patentet tar for seg et slags varslingssystem fra lyder som er ikke er knyttet til det som foregår i den virtuelle verdenen, men om det skulle gå en alarm eller skje noe. I et tenkt scenario hvor en brannalarm går, vil du få en melding på skjermen eller at lyden slippes gjennom hodetelefoner med aktiv støydemping.

Et annet patent tar for seg hvordan hodebevegelser blir sporet og hvordan bildet stabiliseres, for å gjøre opplevelsen mer behagelig.

 

3D-spesialister på saken

Patentene bekrefter også at det er folk fra Evolution Studios som står bak utviklingen, som også er kjent for å være spesialister på stereoskopisk 3D.

Ifølge de tidligere ryktene har Sony vært usikre på hvor stor del av PlayStation 4-opplevelsen dette skal være.  

Teknologien skal også ha blitt demonstrert bak lukkede dører, og det skal ha vært det utsatte kjørespillet «DriveClub» som har vært en prøvekanin i denne prosessen.

Ryktene skulle også ha det til at Sony ville avduke teknologien under nylig avholdte Tokyo Game Show, noe som ikke skjedde. De nye og oppdaterte ryktene spekulerer i en avsløring på Game Developers Conference (GDC) i mars.

 

Oculus Rift skal slippes i 2014

De folkefinansierte Oculus Rift-brillene har fått mye oppmerksomhet det siste året, og har blant annet fått en investor på plass med nærmere 100 millioner kroner for å få dem på markedet.

I tillegg har de fått «Doom»-legenden John Carmack om bord, som skal bidra med teknisk kompetanse.

Oculus VR har varslet at selv sjefen for prosjektet blir uvel av å bruke brillene, og at det det jobbes aktivt med teknologien for å motvirke kvalme – et problem som oppstår hos mange brukere.

Oculus Rift skal etter planen ut på markedet for konsumenter i 2014, men PressFire har et eksemplar av brillene som vi lot journalister i Dagbladet prøve tidligere i år. Her ser du resultatet:

Friday, November 8th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments