«Hva er det som er så jævla viktig? Det er jo bare pisspreik. Hæ!


(Dagbladet): Ordfører i Bergen, Trude Drevland (H) glemte å skru av mikrofonen under en budsjettdebatt i bystyret i Bergen i dag.

Mens Arbeiderpartiets Lillian Vanberg holdt et innlegg, ble dermed følgende uttalelse fra ordføreren streamet direkte ut på kommunens hjemmesider:

«Hva er det som er så jævla viktig? Det er jo bare pisspreik. Hæ! Er dette en debatt? Det er jo bare dritt».

Bergensavisen (BA), som først omtalte saken, har også lagt ut en video med ordførerens uttalelse.

Ulike forklaringer

Drevland selv forklarte først til BA at ordbruken skyldtes irritasjon over tidsbruken til alle partiene, inkludert hennes eget. Seinere skrev hun imidlertid en tekstmelding til avisa, hvor hun trakk tilbake dette.

I stedet hevder Drevland nå at uttalelsen gjaldt en SMS som gjorde henne rasende. Det samme gjentar hun også til NRK og TV 2.

- Det var en SMS der noen påsto at de ville starte en debatt om noe som var svært ubehagelig. Jeg slo ikke av telefonen fordi jeg fikk en umiddelbar reaksjon på det som sto i tekstmeldingen, sier Drevland til NRK.

Hun beklager uansett at disse uttalelsene falt under et bystyremøte.

Sa unnskyld

Lillian Vanberg sier til Dagbladet at ordføreren i ettertid har beklaget overfor henne.

- Det ble jo litt merkelig med to forskjellige forklaringer, men så kom jo Trude bort til meg under middagen og presisierte veldig sterkt at det ikke var sånn det var ment, så jeg sa til henne at jeg aksepterte det, sier Vanberg til Dagbladet.

- Men når det er sagt, har vi en debatt, og man må jo respektere andres meninger, legger hun til.

Friluftsliv

Vanberg snakket om kontingenten til Friluftsrådet da ordførerens uttalelser falt. Arbeiderpartiet ønsker nemlig en økning i medlemskontingenten på fem kroner, noe byråden først aksepterte – men siden gikk tilbake på.

- Innlegget mitt gikk på at vi vil akseptere den økningen, og at vi hadde penger til det i budsjettet vårt, sier Varberg, og legger til at friluftsliv er noe hun brenner for.

- Jeg sa også at for hver krone vi bruker på dette, får vi titalls igjen i forhold til folkehelse, sier hun.

Wednesday, December 18th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments