Her er drapsmannen: På akuttmottaket på Haukeland etter å ha drept tre personer


(Dagbladet): Det var en sørsudansk Årdal-bosatt mann i 30-åra som i går kveld sto bak busskapringa av Valdresekspressen på vei fra Årdal og østover.

En norsk bussjåfør i 50-åra, ei norsk jente (19) og en svensk mann i 50-årene ble knivdrept i den dramatiske og grufulle busskapringa på riksvei 53 i Sogn og Fjordane.

Mannen fra Sør-Sudan kom seg unna hendelsen med «lettere kuttskader» og den pågrepne gjerningsmannen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus med helikopter i går kveld, får Dagbladet bekreftet.

- Han blir liggende på Haukeland i natt. Vi har politi på stedet som er vakthold, sier operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt, Olaug Holme, til Dagbladet i natt.

Politiet i Hordaland forteller at det blir en fortløpende vurdering på når sørsudaneren blir flyttet.

- Det blir en medisinsk vurdering på når han eventuelt blir fraktet et annet sted. Jeg kan i hvert fall ikke tenke meg at han blir fraktet ut før klokka 7 i morgen tidlig, men den medisinske situasjonen kan jeg ikke uttale med så mye om nå, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til Dagbladet i halv 5-tida.

Kripos er nå på åstedet. Ved 2-tida hadde et mannskap på fire-fem personer fra Kripos ankommet stedet. Kripos skal bidra i etterforskningen og teknikerne holdt ved 4-tida natt til tirsdag på med å sette opp lyskastere, melder NTB.

Brannvesenet først

Det var brannvesenet som kom først til åstedet utenfor Årdal og pågrep mannen klokken 18.47.

- Det ble først meldt som en trafikkulykke, og derfor var brannvesenet først på stedet, sier Solvåg.

En av de ansatte fra ambulansetjenesten skal ha blitt skadet i aksjonen. Politiet var på åstedet klokka 18.49. Første melding til politiet var 17.35. Patruljen ble varslet 17.38.

- Flaks

Dagbladet har snakket med flere som var på åstedet like etter busskapringa fant sted. Vegard Jevnaker Mjeldheim (22) og faren skjønte at noe var galt.

- Vi kom fra Tyin og hadde vært på hytta. Vi var nesten hjemme da vi så en privatbil som sperret veien. Så kom det folk gående som informerte om at det var en busskapring på gang, og det kunne være omkomne, sier Mjeldheim til Dagbladet.

Da trakk de seg tilbake fra stedet og kontaktet politiet.

- Forferdelig

Kanskje er det bare flaks at ikke flere omkom under busskapringen. Til Bergensavisen forteller 18-årige Keilon Stenfeldt Nilsen at han gikk av bussen i Årdal. Det var like før den ble kapret.

- Det er jo forferdelig. Jeg tenker bare at jeg hadde så utrolig flaks, sier Stenfeldt Nilsen til BA.no.

Statsminister Erna Solberg (H) tvitret at «i kveld går mine tanker til familiene og pårørende til ofrene i Årdal, ansatte i busselskapet og til lokalsamfunnet i sorg».

Hennes forgjenger, nylig avgåtte statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skrev på Twitter at «i kveld går tankene mine til dem som har mistet sine kjære etter busskapringen i Sogn og Fjordane».

Andre på ti år

For ti år siden ble også en bussjåfør på Valdresekspressen knivdrept av en passasjer. Gjerningsmannen var asylsøker og ble dømt til tvungent psykisk helsevern.

Begge bussjåførene var ansatt i Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB).

Årdal kommune har opprettet pårørendesenter i samfunnshuset Årdalstangen etter busskapringen.

Pårørende kan ringe 57 66 52 21.

Tuesday, November 5th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments