- Her deltar nordmannen (23) i terroraksjonen


(Dagbladet): Ifølge BBC Newsnight mener terroretterforskerne i Kenya at mannen kledd i svart på bildet over er en 23 år gammel norsksomalier i aksjon under terrorangrepet på kjøpesenteret Westgate.

Mannen er mistenkt for å ha deltatt i både planleggingen og utførelsen av blodbadet.

Dagbladet har tidligere skrevet at kenyansk og norsk politi er sikre på at 23-åringen hadde en aktiv rolle da terrorister drepte minst 67 mennesker i det israeleide kjøpesenteret i utkanten av Nairobi.

I tillegg til at kenyansk sikkerhetspoliti de siste dagene har lett etter 23-åringen fra Larvik, jakter amerikanske spesialstyrker på
Ikrimah al-Muhajir (28), som  bodde i Norge fra 2004 og fram til 2008. Han regnes i dag som en av de farligste lederne i terrororganisasjonen Al-Shabaab.

Også BBC får bekreftet at begge de to knyttes til terroraksjonen.

Kan være død

Politiets sikkerhetstjenese skal ha god kjennskap til aktivitetene den nå 23 år gamle norsk-somalieren drev i Norge. Han skal ha operert med flere forskjellige identiteter.

Dagbladet har tidligere skrevet at det er elektronisk overvåking som skal knytte 23-åringen direkte til terrorangrepet mot Westgate. Etterforskerne er usikre på om 23-åringen fra Larvik klarte å rømme fra kjøpesenteret sammen med desperate turister som flyktet, eller om han er en av de fire uidentifiserte terroristlikene som er funnet på Westgate.

Til tross for en massiv politiaksjon i hele Øst-Afrika skal det – etter det Dagbladet får opplyst – ikke være spor etter mannen. Sikkerhetspolitiet i Kenya har ikke funnet elektroniske spor eller fått etterretningsopplysninger om ham.

En kilde med innsyn i etterforskningen sa det slik til Dagbladet i Nairobi i går:

- Vi vet ikke. Han kan være død, men han kan også ha klart å komme seg unna.

Internasjonal jakt

Anført av amerikansk etterretning – britiske agenter, israelske Mossad og de fleste vestlige etterretningsorganisasjoner, jakter kenyansk sikkerhetspoliti på de to med norsk tilknytning.

Men det skal ikke være funnet sikre spor etter hverken 23-åringen fra Larvik som er norsk statsborger, eller Ikrimah al-Muhajir (som bodde på et asylmottak i Moelven).

Thursday, October 17th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments