Her blir han funnet etter 62 timer under vann


(Dagbladet): – Jeg var nede i vannet i totalt mørke og tenkte bare at dette er slutten. Jeg trodde hele tiden at vannet ville fylle opp rommet, men det skjedde aldri, fortalte Harrison Okene (29) til Reuters i sommer etter den utrolige redningsaksjonen.

Okene arbeidet som kokk om bord taubåten Jascon-4 utenfor Nigeria da skipet forliste 26. mai. 62 timer etter forliset kom dykkere fra DCN ned til skipet, som lå kantret i Atlanterhavet, for å hente opp likene etter de 12 om bord.

Det de opplevde er nå nylig offentliggjort i et videoopptak som viser Okene da han forstår at han er reddet. Du kan se det utrolige opptaket fra havbunnen øverst i denne saken.

Hørte kameratene bli spist

Okene befant seg på toalettet da skipet forliste og oppholdt seg det første døgnet inne på det lille rommet uten at han turte å åpne døra i frykt for at vannet skulle flomme inn. Til slutt kom han seg imidlertid ut i et tilhørende soverom der han søkte tilflukt. Kun et par flasker cola var det han hadde av drikke.

I stummende mørke og i det iskalde vannet hadde han verken tilgang på ferskvann eller mat. Okene trodde han befant seg på havets bunn, men var i virkeligheten 30 meter under havoverflaten.

Men han var ikke alene.

- Jeg kunne føle på meg at likene etter de andre på båten var nærme, jeg kunne lukte dem. Fikser begynte å komme og spise på de døde kroppene. Jeg kunne høre lyden. Det var skrekkelig.

Banket i skroget

På dette tidspunktet visste ikke Okene at oljeselskapet Chevron og skipets eier, West African Ventures, hadde sendt ut et søketeam etter mannskapet, som alle nå trodde var døde.

I videoen øverst i saken kan du høre og se dramaet da Okene endelig ble funnet.

- Jeg hørte lyden av en hammer som banket i skroget. Bang, bang, bang. Jeg svømte ned og fant en vanndispenser som jeg hamret inn i siden på skroget for å svare, i håp om at de kunne høre meg.

Det var totalt 12 mennesker om bord Jascon-4. I tillegg til Okene klarte dykkerne fra DCN å få opp likene etter ti av dem, mens en aldri ble funnet.

Monday, December 2nd, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments