Har fire koner, sixpack og er mer vellykket enn noensinne

(Dagbladet): I kveldens episode av «Torsdag kveld fra Nydalen» stiller Toralv Maurstad (86) opp som gjesteprogramleder.

Teater-legenden er for mange godt kjent for sin udødelige rolle som Georg Anker-Hansen i såpeserien «Hotel Cæsar». Selv forlot han serien i 1999, etter ett år i den populære rollen.

Sett bort fra et lite comeback for ni år siden, sjekker han igjen inn på hotellet i forbindelse med seriens 15-årsjubileum.

Maurstads revansj

Gjengen i «Torsdag kveld fra Nydalen» har gjennomgående hatt det svært moro på den 86 år gamle skuespillerens bekostning denne sesongen.

Gjennom parodier, framført av John Brungot, har de kommet med mange originale forslag til hva som er årsaken til at Georg Anker-Hansen har vært borte fra hotellet i over 10 år, for så å vende tilbake.

Nå tar Maurstad imidlertid til motmæle, hvor han svarer på humorstuntene med en egen parodi – på nettopp Georg Anker-Hansen.

I klippet øverst i saken, er det en litt annen hotellsjef som dukker opp enn den folk flest husker fra slutten av 90-tallet.

• Se det elleville klippet øverst i artikkelen. 

Inspirert av dansk charterkonge

«Hotel Cæsar» hadde premiere 24. oktober i 1998. I snart 15 år har hotellet bydd på dramatikk og forviklinger.

Serien var i utgangspunktet inspirert av den eksentriske charterkongen Simon Spies, som etterlot hele konsernet og milliardformuen til sin 40 år yngre kone Janni da han døde.

Da karakteren Georg Anker-Hansen døde, var det den tidligere eskortepiken Ninni (spilt av Henriette Lien) som arvet Anker-Hansen-konsernet. Siden har ballen rullet videre i 15 år, og serien sendes fortsatt fire dager i uka på TV 2.

Til tross for at flere skuespiller har sjekket inn og ut av hotellet, er det noen av de som er på skjermen i dag som har vært med fra den spede begynnelse av.

Blandede tilbakemeldinger

Kim Kolstad og Anette Hoff, som spiller søskenparet Jens August og Juni Anker-Hansen, er blant de få som har vært med samtlige 15 år, med unntak av korte pauser.

Både Kolstad og Hoff har fått ulike reaksjoner fra folk på gata gjennom de 15 årene. Mens Hoff har fått høre at det «kanskje ikke er så lurt at du er på vinmonopolet», har Kolstad blitt møtt med blandede tilbakemeldinger:

- Jeg husker en fyr som kom bort og så veldig sint ut, så sa han «Du er en jææævel…a god skuespiller». Han klarte liksom ikke bestemme seg for om jeg var en jævel eller en jævla god skuespiller, sa han i et intervju med Dagbladet nylig.

Dagbladet har ikke lykkes i å få en kommentar fra Toralv Maurstad til denne saken.

Thursday, October 17th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments