- Han er i et slags sjokk

ÅLESUND (Dagbladet): I det første avhøret i natt etter pågripelsen noen timer tidligere, tilsto den 23 år gamle siktede drapet på Anja Weløy Aarseth (21). Etterhvert ba han også om å få snakke med en prest.

Ønsket ble innfridd da fengselsprest Leif Sæther i formiddag ble tilkalt til politihuset. Han beskriver møtet slik:

- Mannen er nok i et slags sjokk. Han har bare hatt en natt på seg etter pågripelsen og er veldig tidlig i det som blir en svært lang prosess. Det tar nok sin tid før han «lander» i virkelighetens verden, sier Sæther til Dagbladet.

- Ville lufte ut

Presten vil ikke gå inn på hva 23-åringen fortalte om selve drapet eller om han uttrykker anger, men legger ikke skjul på at tilståelsen står ved lag.

- Nå er det jo kjent at han har tilstått. Bakgrunnen for at han ville snakke med meg var nok at han ville ha hjelp til å lufte ut litt trykk, å vise en del av sitt indre og bli sett av noen andre enn de som jobber med straffesaken. Jeg kan bidra med å lytte og prate om det han er opptatt av, sier fengselspresten.

Han fikk inntrykk av at 23-åringen hadde fått noe søvn på cella i natt etter tilståelsen og at tilstanden hans etter forholdene er god.

- Det var en god, avslappet tone, om man kan si det i en slik sammenheng. Vi snakket sammen i rundt en halvtime. Jeg fikk inntrykk av at han tar situasjonen svært tungt, og det er jo naturlig. Han er selvfølgelig i en vanskelig situasjon, sier Sæther.

- Eksistensiell problematikk

Han tror siktede foreløpig synes det er enklere å snakke uformelt med enn prest enn med helsepersonell.

- Det er en alvorlig eksistensiell problematikk han står midt oppi nå, da er det vår jobb som prester å se mennesket. Jeg sa til ham at «du trenger kanskje å snakke med en psykolog også», men det virker som det sitter litt lenger inne for ham akkurat nå. Jeg eller en annen prest skal nok prate en god del mer med ham framover, sier Sæther til Dagbladet.

Det er ventet at avhørene av 23-åringen vil fortsette i ettermiddag og at han i morgen vil bli framstilt for fengsling. Mannens forsvarer har varslet at siktede vil godta varetektsfengsling.

Thursday, September 5th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments