Hackere stjal 150 millioner passord fra Adobe, slik sjekker du om du må bytte dine


(Dagbladet): Adobe meldte i oktober at hackere hadde fått tilgang til 2,9 millioner kunders kort- og personopplysninger. Det stemte ikke helt.

Så rettet det amerikanske programvareselskapet tallet til 38 millioner.

Nå viser det seg at omfanget trolig er langt høyere enn også dette. Ifølge flere medier, blant annet The Guardian, har hackerne fått tak i brukernavn og passord til omtrent 150 millioner Adobe-brukere.

Sjekk her

Ifølge Reuters er opplysningene lagt ut igjen på nettet.

Du kan selv sjekke om ditt passord er lekket her, en tjeneste satt opp av Twitter-brukeren Hilare_Belloc (75 prosent av Dagbladets morgenteam er i gang med å bytte passord i dette øyeblikk. I The Guardians teknoredaksjon var tallet 50 prosent).

SVT anslår at 400 000 svensker er berørt og en må bare gå ut fra at et stort antall nordmenn også er rammet.

Bytt

Adobe står bak tjenester som Flash, Photoshop, Acrobat og Air (som brukes blant annet i den populære Twitter-chrome-appen Tweetdeck), og det er mange som på et eller annet tidspunkt i livet har opprettet et brukernavn og passord hos selskapet. Hvis du da valgte samme passord som du også bruker i for eksempel epostprogrammet ditt, bør du bytte snarest.

Skandalens omfang har altså økt de siste ukene. Det var journalisten Brian Krebs som mente, i et blogginnlegg, at det ikke kunne stemme at «bare» tre millioner kunder var berørt. Han hadde sett lista over kontoene som var hacket, og fikk så Adobe til å innrømme antallet, ifølge den engelske teknologisida The Register.

Passordlekkasjen avslører også at mange nok har valgt i overkant enkle passord. Ifølge Zdnet hadde to millioner brukere passordet «123456». På andreplass på topp ti-lista var «123456789». På tredjeplass var «password».

- Uheldig

Adobe har ifølge Irish Times tilbakestilt flere passord, og skal angivelig ha informert alle berørte kunder.

- Internettangrep er en av de uheldige realitetene ved å drive business i dag. På grunn av vår profil og bruksområdet rundt våre produkter, har Adobe begynt å tiltrekke seg økende oppmerksomhet fra internetthackere, skrev sikkerhetssjefen i selskapet, Brad Arkin, på bloggen sin tidligere denne måneden.

Saturday, November 9th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments