«Foxy Knoxy» tiltalt for å ha drept venninna etter brutal sexlek: Jeg er ikke et monster, jeg har ikke voldtatt noen


(Dagbladet): «Jeg er ikke en morder, jeg er ingen voldtektsmann, jeg er ingen pådriver. Jeg drepte ikke Meredith, jeg tok heller ikke del i drapet på henne», skriver Amanda Knox i en mail til den italienske ankedomstolen som nå behandler saken hennes, ifølge The Guardian.

Knox (25), tilbrakte fire år i fengsel etter at hun ble dømt for drapet på medstudenten Meredith Kercher da de studerte i Perugia i Italia.

Ifølge dommen ble britiske Kercher drept i det som beskrives som et narkotikarelatert seksuelt overfall.

Hun ble frikjent i 2011 etter at hun anket, og reiste deretter rett hjem til Seattle, men italiensk Høyesterett besluttet i vår at saken skal føres på nytt.

«Jeg er redd»

Påstanden til Knox er at hun tilbrakte natta da drapet skjedde, i leiligheten til sin nye kjæreste, Raffaele Sollecito, som også ble dømt for drapet.

Doplangeren Rudy Guede, fra Elfenbenskysten, er funnet skyldig i drapet, og soner en dom på 16 år, men påtalemyndigheten hevder han ikke handlet alene, derfor er saken nå tatt opp på nytt. Der har ikke Knox møtt opp.

«Jeg er ikke til stede i rettssalen fordi jeg er redd, jeg er redd for at påtalemyndighetens voldsomhet vil etterlate et slik inntrykk på meg at det vil gjøre meg blind. Jeg følger uansett rettssaken tett, mitt liv står på spill her», skriver hun videre i mailen.

Beskriver kvelden

Tidligere i år ga Knox ut selvbiografien «Waiting to be heard», hvor hun blant annet skriver om festlivet hun levde før Kercher ble drept og hun selv havnet i fengsel. I boka skriver hun om kvelden Kercher ble drept, og hevder, som i retten, at hun var hjemme hos Sollecito.

Hun skriver at hun, Meredith og andre utenlandske og italienske venner røykte mye marihuana og hadde et aktivt sexliv med mange partnere, noe hun trodde gjorde henne mer voksen.

«Vi var inne. Vi spiste, så en film, vi røykte, vi hadde sex, vi var sammen», skriver hun.

Sjokkert

Knox hevder at det var først da hun kom hjem neste morgen at hun så små blodflekker på vasken da hun skulle ta seg en dusj. Da hun kom ut av dusjen skal hun ha lagt merke til blod på teppet på gulvet, og dro tilbake til Sollecito.

Etter frokost fortalte hun kjæresten om blodflekkene, og han kontaktet politiet, hevder Knox. I leiligheten fant politiet Kercher drept.

- Det slo meg aldri at jeg kunne bli mistenkt, sier hun.

Wednesday, December 18th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments