- Folk tror nok at jeg ser annerledes ut i virkeligheten

(Dagbladet): – Jeg klarte ikke å tenke, jeg sa bare «JA! Absolutt», sier Zara Larsson til Dagbladet.

Den svenske 15-åringen står bak den svært populære låta «Uncover», som har blitt hyppig spilt på radiokanaler og toppet lister i Skandinavia siden den ble sluppet i januar i år.

I kveld er hun en av artistene som står på Oslo Spektrum-scenen, under Nobelkonserten, og som sitatet ovenfor røper, var hun ikke i tvil om hva hun skulle svare da forespørselen nådde henne.

- Det er kjempestort og surrealistisk. Jeg pleier ikke å forstå hvor store ting er. Jeg tenker bare at det er ganske kult. Men i ettertid er det mer «wow!». Det er egentlig ganske fint at det er sånn, så slipper jeg å bli stressa.

Vil bli verdensstjerne

Spesielt det å opptre med artister som hun selv har hørt på, som Mary J. Blige, Envy og Timbuktu, synes hun er stort. Og selvsagt det å dele scene med «Homeland»-stjerna Claire Danes – som Zara innrømmer at hun er en smule misunnelig på.

- Jeg er så misunnelig på Claire Danes, for hun har fått kysee Leonardo DiCaprio. Det er helt fantastisk, sier Zara.

Potensielt når Nobelkonserten-sendingen ut til 350 millioner husstander, men det må du ikke minne Zara Larsson på.

- Hysj, du må ikke si det… Jeg vil ikke tenke på det, sier hun og ler, før hun legger til:

- Men jeg drømmer absolutt om å bli verdensstjerne, og da er dette en god anledning til å få vist seg fram.

Blir ikke gjenkjent

15-åringen er ikke, til tross for sin unge alder, fersk i musikkgamet. Allerede som 10-åring slo hun gjennom, da hun i 2008 vant det svenske talentprogrammet «Talang».

Siden har hun gjort flere opptredener, men først i år kom debut-EP-en, kalt «Introducing». Med hitlåta «Uncover», ble Zara Larsson et kjent navn i hele Skandinavia.

Til tross for at de fleste nok har hørt den noe triste poplåta, har hun ikke blitt gjenkjent i løpet av de tre dagene hun har tilbragt her i Norge.

- Ingen har egentlig kjent meg igjen. Folk tror nok at jeg ser annerledes ut i virkeligheten, for jeg ser så annerledes ut på bildene de har sett. Der ser jeg eldre og større ut, men jeg er jo egentlig ganske liten, sier Zara.

Stolt kjæreste

Hjemme i Stockholm går hun første året på videregående, selv om hun «dessverre ikke prioriterer skolen, og derfor ligger litt bakpå».

Det er musikken som tar mesteparten av tida hennes. Og kjæresten hennes – som selvsagt synes det er stas at Zara skal opptre på Nobelkonserten.

- Han synes det er kjempekult. Vi prater egentlig ikke så mye om musikken min, men han synes det er gøy at jeg skal opptre. Alle vennene mine synes også det, sier hun stolt.

Nobels fredspriskonsert 2013 sendes på NRK1 fra klokka 19.45 i kveld. Dagbladet er til stede på rød løper i forkant av konserten, og følger showet utover kvelden.

Årets konsert er den 20. i rekka, og er en hyllest til årets fredsprisvinner, organisasjonen OPCW.

Wednesday, December 11th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments