Flere tusen uten strøm etter stormens herjing


• Har du tips eller bilder? Kontakt oss på 24 00 00 00 eller send e-post til 2400@db.no

(Dagbladet):  Konsekvensene av uværet som rasker over landet i dag, begynner å merkes.

Fra hele landet rapporterer nødetatene om trær som har falt over veier, båter som har slitt seg, kjellere som er fylt med vann og glatte veier.

Rogaland var et av fylkene som ble rammer først, og er også blant fylkene som har hatt mest nedbør.

I løpet av 12 timer ble det målt hele 46 mm nedbør på en av målestasjonene.

Litt før klokka 14 i dag varsler politiet i fylket om at den lille bygda Vormadalen i Hjelmeland er uten telefonforbindelse.

150 husstander rammet

- Viktig melding. Ingen telefondekning i området verken på fast eller mobilnett, skriver Rogalandspolitiet til beboerne i området på Twitter. Også internettforbindelsene er brutt. Årsaken er at lynet har slått ned i en telemast.

- Rundt 150 husstander er berørt. Dette kan få konsekvenser hvis de trenger akutt kontakt med nødetater. Kommunen iverksetter nå tiltak for å sikre sine innbyggere, så får vi se om det holder, sier operasjonsleder Henning Andersen til Dagbladet.

Feilen vil bli forsøkt utbedret utover kvelden, men i mellomtiden oppfordres innbyggere i bygda som trenger kontakt med nødetatene å benytte seg av sikringsradioer som bøndene er utstyrt med.

1500 uten strøm

I Romerike har rundt 5000 kunder i dag opplevd kortere strømbrudd.

 - Akkurat nå er 1469 av våre kunder uten strøm, men det har vært totalt 5000 kunder som har opplevd strømbrudd i dag.  Nå er det Nittedal og Vestby hvor henholdsvis 1000 og 5000 kunder er uten nett. Vi har en beredskap på 80 personer som jobber med å rette feilene, så forhåpentligvis klarer vi å ordne det rask, men det kommer an på feilen. Det har vært veldig mange hendelser i dag. Mye trefall mange steder, men de andre feilene har vi klart å rette opp forholdsvis raskt så vi håper vi skal få til dette også her, sier pressevakt Morten Schou i Hafslund Nett.

Høyspent i brann

I Nordagutu i Telemark ble et tre liggende å brenne på en høyspentledning.

– Høyspentledningen tok også fyr, og fortsatte å brenne på bakken. Fordi det var så vått, var det ingen fare for at brannen skulle spre  seg, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt Arne Tollhauge.

En time etter hendelsen var strømmen tilbake for kundene som var rammet, så det skal være mulig å redde juleribba i Telemark.
Også i Agder var flere tusen kunder tidligere i dag strømløse.

Løs brygge i Oslo

I Oslo måtte brannvesenet rykke ut til båthavna «Dronningen» på Bygdøy der en flytebrygge hadde slitt seg i uværet.

- En løs brygge som du ikke har kontroll på kan gjøre mye skade, så det kan vi ikke risikere. Nå har vi fått tak i den og slept den til Sjursøya, opplyser vaktkommandør i Oslo brann og redning Ronny Skaug til Dagbladet.

– Det virker som om vinden har tatt seg opp nå, sier han litt før klokka 14.  I løpet av kort tid har de måttet rykke ut til trær som var i ferd med å blåse over ende og takplater som løsner.

I Kristiansand sperret politiet av et kvartal av byen i 13-tiden i dag.

– Mye takstein faller fra taket til Kasernen, oppgis som årsaken av politiet.

Tuesday, December 24th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments