Flere fotgjengere truffet av løpsk buss i Oslo

Vitner på stedet sier at bussen har revet med seg mye på veien, blant annet to trafikklys og et juletresalg, før den har stoppet på en parkeringsplass.

Juletrær lå strødd, og bussen bommet så vidt på et stort tre før den krasjet inn i noen parkerte biler.

Løpsk

– Det har vært en kollisjon mellom en buss og en personbil. De dro til et annet sted for å skrive skademelding. Bussen ble tømt for passasjerer, sier operasjonsleder Sissel Hansen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Innsatsleder på stedet, Jan Einar Nicolaisen, bekrefter ovenfor Dagbladet at bussjaføren var i bussen da ulykken skjedde.

- Akkurat hvorfor bussen har fortsatt og tydeligvis mistet kontrollen det vet vi ikke akkurat nå. Sjaføren er ikke avhørt ennå, sier han.

Både Hansen og Nicolaisen kan bekrefte at én person mistet livet i ulykken.

- Det ser ut som om den har begynt å rulle. Bussen skjente over i feil kjørebane og opp på et fortau. Én er omkommet og tre personer er kjørt til legevakta med lettere skader, sier Hansen.

Feil side av veien

Dagbladet har snakket med et øyenvitne som var passasjer i en annen buss da han ble vitne til at 31-bussen braste inn i flere fotgjengere.

- Bussen hadde veldig høy fart. Den kjørte på feil side av veien nedover i bilsporet ved parkeringsplassen overfor Kiwi-butikken. Den meide inn i flere fotgjengere ved juletreutsalget der, sier øyenvitnet til Dagbladet.

Trondheimsveien er nå åpnet for kollektivtrafikk i begge retninger. Veien er også åpnet for vanlig trafikk nedover.

- Forferdelig døgn

Gry Isberg i Ruter forteller til Dagbladet at de ennå ikke har oversikt over hva det er som har skjedd, men at de har fått bekreftet fra politiet at én person har omkommet, og to personer er hardt skadd og fraktet til sykehus.

- Det er uklart for meg hva som har skjedd. Vi jobber på spreng med å finne ut av hendelsesforløpet, og hva som har ført til denne hendelsen, sier hun.

Dette kommer kort tid etter at to personer mistet livet i natt i en bussulykke på Rommen i Oslo.

- Det har vært et forferdelig døgn, sier Isberg.

Sunday, December 15th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments