Fjerner svenskeprinsens navn fra designprodukt etter bløffavsløring

(Dagbladet): Det er ikke bare i Norge at medlemmer av kongefamilien setter sin rojale preg på kommersielle gjenstander.

Mens prinsesse Märtha Louise denne uka har lansert en smykkekolleksjon, har Sveriges prins Carl Philip designet en peisskjerm kalt «Slottet brenner».

Designet har blitt en stor snakkis i Sverige. Til tross for at det er tre år siden prinsen lanserte produktet, er det først nå kritikken hagler mot 34-åringen.

- Forsterker bildet

Tirsdag denne uka avslørte nemlig avisa Form at det ikke er prinsen som har designet skjermen, skriver Expressen. Han skal ikke ha gjort mer enn å sette sin signatur på designet.

Avisa kunne også melde at Svenskt tenn, som selger skjermen, fjerner prinsens navn fra produktet.

I ettertid har også den egentlig hjernen bak designet, Eric Ericson, stått fram. Han mener at kundene kan ha følt seg ført bak lyset.

- Jeg trodde først at jeg bare skulle være veileder, men så viste det seg at jeg skulle gjøre hans greier. I etterpåklokskapens navn føles alt så inni helvete feil, sier designeren til Svenska Dagbladet.

Prins Carl Philip kritiseres også for at han enda ikke har uttalt seg om avsløringene. Flere PR-eksperter reagerer på stillheten.

- Det forsterker det kjedelige bildet som har vokst fram av et kongehus som stenger døra rett framfor nesen på folk, sier PR-konsulent Niclas Ericsson til Dagens Media.

Forstår ikke kritikken

Axel Calissendorff, prinsens talsperson og styreleder i selskapet som står bak skjermen, sier til Expressen at han ikke forstår kritikken, og at det neppe er aktuelt for prinsen å uttale seg om fadesen.

- Vi har valgt å gjøre det på denne måten, at jeg som styreleder har ansvar og er talsperson. Det ville vært ganske anstrengende for prinsen å måtte forholde seg til at 40-50 medier ringer daglig, sier Calissendorff.

Talspersonen svarer også på hvordan prinsen reagerer på det som nå skjer rundt ham:

- Selvsagt er det sånn at han gjerne hadde foretrukket å være denne typen oppmerksomhet og utspørring foruten, sier han.

Videre hevder Calissendorff at prinsen hele tiden har ønsket at Eric Ericsson skulle være med å lansere peisskjermen, men at Ericson selv ønsket å være anonym – fram til nå.

Han opplyser også at ingen av de som har kjøpt skjermen, som koster 14 500 svenske kroner, har levert produktet tilbake.

Märtha: – Mer enn et navn

Prinsesse Märtha Louise bedyrer overfor Dagbladet at hun i stor grad har bidratt i smykkedesignprosessen. Hun forteller at hun i to år har vært delaktig i utviklingen av kolleksjonen, sammen med englepartner Elisabeth Nordeng og smykkedesigner Celine Engelstad.

- Jeg har vært med fra skissestadiet av, og vært bevisst på at jeg ikke bare skulle være et navn på produktet, sier hun til Dagbladet.

Märtha har imidlertid fått kritikk for smykkekolleksjonen, men da for å bedrive rolleblanding.

Wednesday, October 16th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments