Får ikke feire oldemors 90-årsdag

Hvem tror Høyres skolebyråd Torger Ødegaard han er når han detaljkontrollerer livet til meg og min familie? Oslo styres av tre partier. At KrF er opptatt av å kontrollere folk er ikke noe nytt, men både Venstre og Høyre har tradisjon for å gi inntrykk av å være opptatt av frihet. Noen av dem snakker sågar om prinsipper. Nylig så vi en venstremann på TV som snakket om «det liberale prinsipp». Prinsipp altså. De siste dagene har dette skinnet av frihet piplet fram i lyset. På vei mot ny regjering skal folk nemlig få lov til å slå hjerneskade på hverandre, om de bare er proffe boksere. Man skal også få lov til å kjøre Segway. Det kommer nok mer. Høyresiden gir uviktige friheter, men bekjemper de frihetene som faktisk er viktig.

Det nye fraværsregelverket
i Osloskolen er et monument over skolepolitikken Venstre og Høyre fører. Det er et klassisk eksempel på høyresidens behov for å kontrollere oss langt inn i hverdagens små valg. Nå har nemlig Oslos politikere satt seg som mål at ungene ikke skal få dra i 90-årsdagen til oldemor. Det er nemlig en hendelse som har preg av fest, sånt slipper ikke gjennom nåløyet. Den dagen oldemor er død og skal legges i jorda, derimot, så har Høyre og Venstre bestemt at ungene aller nådigst kan få lov til å delta. Sorgpreget er greit for høyresiden. Deres største frykt synes å være at ungene skal utvikle seg utenfor det rommet Høyre selv kontrollerer. Som om det å få andre inntrykk enn det myndighetene har bestemt skader skolegangen. Hadde en sosialist argumentert som Ødegård ville hjerteskjærende skrik fra hysteriske liberalere boret seg inn i ryggmargen til oss alle.

Noen av
de mest spennende øyeblikkene i et barneliv er møtene med liv som er levd. Det er å knytte bånd til tider og mennesker som snart er historie. En må nesten være høyremann for å skjønne hvorfor det å bruke noen dager av skoletida for å få til disse møtene skulle sette hele skolegangen i fare. Hver gang denne debatten tas opp kommer Ødegård, og hans kolleger, med eksempler på unger som drar på ferie i ukevis, midt i skoleåret. De lekser opp antall skoledager og antall fridager for barn. Det gjør de bare for å skjule sin egen feighet i møtet med foreldrene til de ungene som trenger at noen sier nei på deres vegne. Feighet som knebler sunn fornuft og frihet.

Det er mange
tullete forbud og reguleringer som sikkert aldri skulle vært innført. Blant de dummeste er høyresidens behov for å kontrollere helt normale vurderinger i en familie. Det burde vært langt opp på listen til Solberg og Jensen på Sundvolden hotell, men det motsatte er nok tilfellet

Wednesday, October 9th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments