- Familien har ingen hevntanker


ÅRDAL (Dagbladet): At mannen som drepte datteren deres var asylsøker, er ikke noe familien til Margaret Molland Sanden (19) har fokus på. Det sier familiens tapsperson, Per Kristian Pedersen til Dagbladet.

Margaret er en av de tre personene som ble drept på Valdresekspressen mandag. En 30 år gammel sør-sudaner som hadde bodd i Årdal på asylmottaket der er siktet for trippeldrapet.

-  Dette er ikke en type familie som går rundt med hevntanker. Det kan jeg trygt slå fast. For familien er det sorgen, savnet og ugjerningen som står i fokus, ikke hvem gjerningsmannen var eller hvor han kommer fra, sier Pedersen til Dagbladet.

- Ikke samtaleemne

I Årdal har det vært motstand mot opprettelsen av et asylmottak. Formannskapet i kommunen stemte imot asylmottaket før det ble opprettet i sommer, og ordfører i Årdal, Arild Ingar Lægreid (Ap) sier ifølge Aftenposten at kommunen ikke var godt nok forberedt til å ta hånd om 150 asylanter.

Denne debatten tar Margarets familie ikke del i, ifølge familiens talsperson.

- Det er ikke et samtaleemne. Familien er opptatt av å bearbeide sorgen og savnet etter dattera. De strever nok som det er med det uten å måtte tenke storpolitikk i tillegg, sier Pedersen, og fortsetter:

- Margaret var heller ikke slik. Jeg tror helt sikkert hun arvet tankene fra familien sin. Hun var omgjengelig, åpen og ei god jente på alle måter, sier Pedersen.

- Godt ivaretatt

-  Familien kan nesten ikke fatte det som har skjedd. Sorgen er stor og søvnen er liten, sier Pedersen.

De har ifølge ham utrykket at de har følt seg svært godt ivaretatt av kommunens kriseteam etter drapet på dattera.

- Kriseteamet har vært behjepelige og åpne, og kommunen fortjener all ros i dette arbeidet, sier han.

Også lokalbefolkningens støtte i Årdal har betydd mye, ifølge talspersonen.

Wednesday, November 6th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments