Etterforsker «demonutdrivelse» i Oslo-moské


(Dagbladet): Oslopolitiet etterforsker såkalt demonutdrivelse etter at en 21 år gammel Oslo-kvinne døde i Rabita-moskeen i Oslo, melder TV 2.

- Det kom rykter om at noen skulle drive ut en ånd fra henne. Men som moské har vi en klar policy på at slikt ikke skal skje. Verken på vegne av moskeen eller i moskeens lokaler, sier forstander Basim Ghozlan i Rabita-moskeen til TV 2.

Fikk opplysninger om demonutdrivelse

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de etterforsker saken.

- Dette er en undersøkelsessak der politiet ble varslet av sykehuset, der hun døde etter at hun hadde blitt tatt hånd om i en moské i midten av mai. Vi åpnet en rutinemessig etterforskning med bakgrunn i at det var et brått og uventet dødsfall, sier fungerende politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet.

- Vi har mottatt opplysninger om at det skal ha pågått demonutdrivelse, men kan ikke konkludere med dette nå. Vi kan foreløpig ikke knytte dette opp mot noe kriminelt, sier Metlid videre.

Hun forteller at det har tatt lang tid for å få klarhet i hva som egentlig har skjedd, og forteller at dødsårsaken er helt sentral – men obduksjonsrapporten har latt vente på seg.

- Vi skulle gjerne hatt svar på dette, og har jobbet med det lenge. Vi har hatt møter og dialog med Folkehelseinstituttet, seinest denne uka, sier Metlid.

- Forbudt i moskeen

Til Dagbladet understreker Basim Ghozlan i Rabita-moskeen at enhver form for behandling er strengt forbudt i moskeen, og at det fremdeles er uklart hva som har skjedd.

- Behandling av mennesker er forbudt i moskeen, og de som ringer oss og spør etter dette, henviser vi videre til helsetjenesten. Det har vi en klar policy på, sier han.

- Moskeen har ikke ansatte som kan yte slike tjenester, og godtar heller ikke at noen gjør dette i våre lokaler. Om det har skjedd, er det brudd på våre regler, sier Ghozlan videre.

Han er klar på at det likevel er vanskelig å ha kontroll, fordi såkalt demon- eller åndeutdrivelse ifølge han kan være så enkelt som å lese fra koranen – men også andre mer dramatiske ting.

- Det er umulig å ha kontroll på, men vi prøver å ha så god oversikt som mulig. Men vi kan aldri garantere at det ikke skjer, sier han.

Politiet etterforsker

Han sier at moskeen er fornøyd med at politiet tar saken på alvor:

- Ingen vet hva som egentlig har skjedd og vi er fornøyde med at politiet nå etterforsker saken, sier Ghozlan.

Selv kjente forstanderen 21-åringen litt.

- Alle i min krets hadde ett eller annet forhold til henne, og vi synes det er kjempetrist at dette har skjedd.

Sunday, October 13th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments