- Et stort sjokk for de som hadde kontakt med ham


ÅRDAL/OSLO (Dagbladet): Fungerende administrerende direktør Tor Brekke i Hero Norge sier de ikke har funnet noe som kan tyde på at den 30 år gamle bussdrapsmannen fra Sør-Sudan har vært i ubalanse.

- Så langt har vi ikke funnet at det skulle være noe påfallende med ham på noen måte. Tragedien kom som en overraskelse og et stort sjokk for dem som har hatt kontakt med ham. Men vi vil selvfølgelig undersøke dette nærmere, sier Tor Brekke til Dagbladet.

30-åringen kom til Årdal 26. august i år og bodde sammen med andre asylsøkere i en bolig i Øvre Årdal.

- Forferdelig

- Denne saken er forferdelig for oss, men det er ingenting i forhold til hva de nærmeste pårørende opplever. Det er tragisk også for de andre beboerene. De er i all hovedsak ressurssterke mennesker som gjerne vil bidra i samfunnet, men det fester seg fort en oppfatning av ei gruppe når noe sånt skjer. Vi kommer til å jobbe med de andre beboerne i dag, sier Brekke.

Asylmottaket i Årdal er et såkalt desentralisert mottak. Det betyr at beboerne bor i egne leiligheter og boliger rundt omkring i kommunen, og ikke nødvendigvis inne på et eget avstengt område.

Regionssjef Bente Dalaker i Hero opplyser at det er plass til 150 asylsøkere på mottaket i Årdal.

- Han bodde i Øvre Årdal sammen med andre beboere. Han kom til Norge 9. april, og til Årdal 26. august, sier Dalaker til Dagbladet.

Sterkt berørt

Nabolaget der gjerningsmannen bodde ble orientert i natt.

- Alle er sterkt berørt av hendelsen. Vi følger opp de ansatte og beboere – det lokalsamfunnet står i nå er helt meningsløst. Mannen har vært med på mottakets opplegg som en helt vanlig beboer, og han har også vært til helsesjekk før han kom til mottaket. Dersom mottaket observerer at atferd endres varsles det. Det er ikke gjort her.

- Han har ikke familie. Han har vært synlig på den måten at han har deltatt i arrangementer, men ikke på negativt vis, sier Dalaker.

- Alle behandlet oss fint

Daniel Fishaye Teklpap bor på asylmottaket i Årdal, og forteller at han fikk høre om trippeldrapet i dag morges.

- Det er helt forferdelig. Alle har behandlet oss så fint her. Vi forstår ikke hvordan han kunne gjøre dette, sier Teklpap til Dagbladet.

Tuesday, November 5th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments