Et feilaktig rykte førte til at Bijan ble satt fyr på og drept


(Dagbladet): Et hinsides rykte om at den 44 år gamle handikappede Bijan Ebrahimi var pedofil førte til hans uskyldige død.
Ebrahimi, som opprinnelig er fra Iran, bodde i den lille forstadsbygda Brislington utenfor Bristol i England. Det var i juli i år at 44-åringen ble angrepet, satt fyr på og forlatt for å dø rett utenfor en leilighetsblokk han delte med mange naboer.

- Jeg våknet opp klokka sju om morgenen og så de tok liket vekk, sier en kvinnelig nabo til åstedet til avisa The Guardian.

Hun ønsker å være anonym. Det gjør de aller fleste for tida. I sommer var hele det britiske pressekorpset i byen. The Guardian har besøkt bygda igjen i høst og det har blitt et annerledes sted.

- Skamfulle

Avisa skriver at en følelse av spenning og skyldfølelse henger over samfunnet. Folk unngår øyekontakt på gata og mange skynder seg innendørs når folk passerer. De få naboene som har valgt å snakke med avisa gjorde det under betingelse av anonymitet.

- De lokale innbyggerne virker isolerte, brydd og skamfulle, skriver avisa.

Ryktene om at Ebrahimi var pedofil fikk to av hans naboer til å ta affære. Den 14. juli dro Lee James (24) og Stephen Norley (24) mannen ut i gata, de helte whitesprit over 44-åringen og tente på ham.

Begge har innrømmet drapet og de får sin dom 28. november i år. Et vitne sier til The Guardian at mange kunne hindret at det endte med drap.

- Det var mange naboer som sto og så på. Mannen skrek, men ingen gjorde noe eller tilkalte politiet, sier kvinnen.

Politiet etterforsket

Ebrahimi hadde bodd i England i ti år da han ble drept. Han beskrives som en einstøing som bare var ute når plantene trengte vann eller katten hans trengte å lufte seg.

- Alle nye som kom til blokka ble bedt om å holde seg unna ham. Det gikk rykter om at han hadde voldtatt ei ung jente en gang, men det fantes ingen bevis for det, sier en anonym nabo.

Tre dager før drapet hadde en ungdomsgjeng på rundt 20 personer stilt seg opp utenfor leiligheten hans, ødelagt blomsterbedene der og konfrontert mannen med rykter om at han var pedofil og at han hadde tatt bilder av barn. Politiet på stedet anmodet Ebrahimi om å gå inn i leiligheten sin for å skape ro på stedet, men 44-åringen nektet. Han ble dermed tatt med til politistasjonen og politiet sjekket mannens telefon og pc.

- Vi kan kategorisk opplyse at han har ikke tatt uanstendige bilder og det ble heller ikke funnet noe mistenkelig på mannens pc, sa politiet i en uttalelse.

To dager etter uttalelsen ble han drept.

Mannens etterlatte skyldte på politiet og det pågår en granskning om hvorvidt politiet ikke tok offerets bekymringer i forkant nok på alvor.

Tre politibetjenter er suspendert fra jobben sin og politiet har bekreftet på nytt at Bijan Ebahimi ikke var pedofil.

Sunday, November 3rd, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments