Én ting kan håndballjentene være stolte av etter VM-exiten


BEOGRAD (Dagbladet): I dag reiste skuffede norske håndballjenter hjem fra Serbia uten medalje for første gang på ti mesterskap. Men en viss trøst er det kanskje at de var med på å sette verdensrekord i går kveld.

Anja Hammerseng-Edin hadde ikke fått med seg hva hun nå har verdensrekord i før Dagbladet spurte henne.

- Nei? sier hun spørrende.

- Nå kan du gjette!

- Normalt sett er jo verdensrekord noe positivt, men det er kanskje ikke det her?

Men når vi forteller at rekorden er at det ifølge arrangøren aldri har vært så mange som 16 028 tilskuere på en kvinnehåndballkamp, blir hun glad.

- Så kult! Og de var jo veldig flinke, de dro til skikkelig på tribunen. Men litt kjipt at det var flere øverst enn på de nedre feltene, sier Anja.

15 kroner billetten

Kombank Arena i Beograd er nemlig delt i to nivåer. På enkelte av feltene på det øverste nivået var de billigste billettene nede i 200 serbiske dinarer, som tilsvarer snaut 15 norske kroner.

- Det var tross alt utrolig kult å spille, og gøy da vi stilnet dem litt, men så våkner de jo skikkelig til liv sammen med spillerne når de nærmer seg oss.

Camilla Herrem ble oppmerksom på at de satte rekord etter kampen.

- Vi leste det på Twitter i går, og da ble vi ganske overrasket. Det var kjekt å være med på det – en verdensrekord i publikum, det er jo dritkult, sier hun.

Hun mener det viser at interessen for kvinnehåndball kan være god også utenfor Skandinavia.

- Jeg synes det var fantastisk publikum. De oppførte seg kjempebra. Jeg er takknemlig for at vi fikk lov til å spille foran et sånt publikum. Det er knallbra at de lager liv. Vi hører jo ikke om de heier eller buer på oss, vi merker bare at det er bra stemning. Jeg håper virkelig at interessen bare fortsetter sånn som dette, for det er stor forskjell fra i fjor, sier Herrem.

- Ikke bortskjemt

Linn Jørum Sulland var skuffet over at hun ikke fikk spille mer i går – i likhet med mange eksperter. Men hun var også veldig begeistret for rammen rundt kampen.

- Det var jo utrolig kult å spille. Jeg elsker at det er 16 000 som vil komme og se på, at det er så populært. Det kan man jo i hvert fall ikke klage på. Så skulle selvfølgelig kampen fått et annet utfall, men de hadde 16 000 i ryggen, og det ga dem jo et ekstra gir.

Fram til gårsdagens kamp, var det glissent på tribunene under alle Norges kamper. En tilreisende gruppe fra Håndballens venner sørget for en viss stemning, men rundt dem var det mange tomme seter. Men i går druknet også de i et meget engasjert hjemmepublikum.

- Vi er ikke bortskjemt med interesse på tribunen under mesterskap. Det er mange i Norge som følger med, men det pleier ikke være så mange som stiller opp og ser på og heie, så den kampen i går kommer jeg til å huske, sier Sulland.

Isabel Blanco er også glad for å ha satt verdensrekord.

- Det er jo fett og kjempebra for kvinnehåndballen. Det var en fet atmosfære, et er jo sånne kamper man drømmer om, for de kommer ikke så ofte. Det var en stor opplevelse, sier hun.

PS: Det er selvsagt en viss fare for at rekorden ryker i løpet av de nærmeste dagene. Serbia møter Polen i semifinale i morgen, og spiller enten finale eller bronsefinale på søndag. Det er plass til enda flere tilskuere i Kombank Arena som rommer over 20 000 tilskuere.

Thursday, December 19th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments