Eks-elitesoldat stevner Telenor for 30 millioner


Som elitesoldat i Forsvarets spesialkommando (FSK) gjennomgikk Bjørn Sagvolden (56) en nesten-drukning og en heftig skyteepisode som påførte ham dype traumer.

30 år senere slåss han med Telenor om hvor mye han skal ha utbetalt, etter at Borgarting lagmannsrett tidligere i år ga ham rett i at han har krav på yrkesskadeerstatning.

- Nå har jeg tatt ut stevning, sier Sagvolden til Dagbladet.

- Til retten

Mens Sagvoldens krav er på over 30 millioner kroner, har Telenor tilbudt ham seks millioner kroner.

Dermed er det trolig klart for en ny runde i retten.

Grunnen til at Telenor må betale Sagvoldens yrkesskadeerstatning, er at han var ansatt der da yrkesskaden ble konstatert. Det hadde da gått flere år etter hendelsene han opplevde som elitesoldat.

- Vi synes kravet er altfor høyt. Vi har mottatt en stevning, og da havner vel saken i retten etter hvert, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor.

- Urimelig

Ut fra lege- og psykiaterrapporter konkluderte Borgarting tidligere i år med at nesten-drukningen og skyteepisoden i 1983 trolig påførte Sagvolden en mindre hjerneskade og posttraumatisk stresslidelse.

Dag Melgaard synes det er urimelig at Telenor skal betale for en yrkesskade som oppsto i Forsvaret. Han sier likevel at selskapet aksepterer dommen fra Borgarting.

- Selve erstatningsansvaret er ikke lenger diskusjonstema, sier han til Dagbladet.

- Ikke klanderverdig

- Vi har framlagt et krav på noen og tretti millioner kroner. Staten skal ha skatt av beløpet, så det blir ikke mye igjen. Det blir opp til retten å fastsette beløpet, sier Bjørn Sagvolden.

Han foreslår at Telenor etter å ha betalt erstatningen kan gå til Forsvarsdepartementet med et krav om regress.

«Forsvaret har tidligere gjennomgått skyteepisoden, dykkerulykken og oppsigelsen uten at vi har funnet at Forsvaret har opptrådt klanderverdig i saken», skrev oberst Dag Rist Aamoth da Dagbladet i juni i år omtalte dommen i Borgarting lagmannsrett.

Monday, November 18th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments