Disse bildene avslører at Nord-Korea utvider skrekkleirene


(Dagbladet): På innsiden av de beryktede arbeidsleirene befinner det seg flere hundretusener av mennesker. Og Nord-Korea viser ingen tegn på å avvikle skrekkleirene med det første, ifølge en ny rapport fra Amnesty International.

Heller tvert i mot.

Utvides

Satellittbilder tatt av regimets to største arbeidsleirer avslører ifølge Amnesty at leirene utvides med både fengselsbrakker, produksjonsanlegg og strengere sikkerhet.

- Det er en dyster bekreftelse på at uansett hvilke kosmetiske endringer vi ser rundt og i hovedstaden Pyongyang, så fører det ikke til endring for dem som er aller mest undertrykt i Nord-Korea, sier Frank Junnuzi i Amnesty International til CBS News.

Rapporten beskriver hvordan fangene, enkelte av dem brakt dit fordi de så utenlandsk såpeopera, blir tvunget til å jobbe under farlige forhold som minner om slaveri. Tidligere rapporter har beskrevet hvordan fangene ofte blir torturert og må overvære henrettelser.

Mystisk gigantleir

Ifølge organisasjonen er fangeleiren Kwanliso 16 i Hwaseong i provinsen Nord-Hamgyong den aller største, og framstår også som den mest mystiske av alle leirene.

- Den befinner seg i en fjellregion nordøst i Nord-Korea. Det er en av de mest isolerte plassene, og en del av landet nordkoreanerne selv sjeldent befinner seg. Så vidt meg bekjent har det aldri vært noe internasjonalt besøk her, sier Jannuzi.

Amnesy anslår at leiren er rundt 560 kvadratkilometer.

I rapporten gjengis et vitnemål med en som tidligere jobbet på Kwanliso 16 fra 1980-tallet til midten av 1990-tallet. Han forteller om grufulle forhold, og hvordan noen fanger måtte grave sin egen grav før fangevokterne drepte dem med hammer.

I et annet tilfelle hadde han sett fanger bli kvalt og deretter slått til døde med trepinner. Den tidligere fangevokteren forteller at han også hadde lagt merke til at kvinnelige insatte hadde forsvunnet sporløst etter at de hadde blitt voldtatt.

Blir mishandlet

Den andre leiren Amnesty har sett nærmere på er den mer kjente Yodok-fangeleiren. Det er blant annet laget en film kalt «Yodok Stories», om en liten gruppe overlevende som klarte å flykte til friheten.

I den ferske rapporten fra Amnesty har de snakket med vitnene Kim og Lee, som ble holdt i fangeleiren i Yodok mellom 1999 til 2001.

- Vi jobbet på gårdene fra sju om morgenen til åtte om kvelden. Vi dyrket korn. Vi var delt inn i arbeidsgrupper på 10 til 15 personer, og ble gitt daglige produksjonsmål. Nådde ikke arbeidsgruppen målet, ble samtlige kollektivt straffet. I løpet av våre tre år i fangeleiren var det ofte vi ikke nådde målet fordi vi alltid var sultne og svake.D Da ble vi straffet med slag og reduksjoner i matkvoten.

Thursday, December 5th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments