Di Derre-bassisten nektet å gå på scenen for Frelsesarmeen


(Dagbladet): De siste Julemusikantene-konsertene fant sted på Egertorget i Oslo i dag.

Di Derre – med suksessforfatter Jo Nesbø i spissen – var første band ut, men comeback-konserten lørdag formiddag ble uten bandets faste bassist Magnus Larsen.

- Han tenkte seg veldig godt om og har ikke lyst til å stille opp på grunn av Frelsesarmeens syn på offiserer som har en annen seksuell legning enn heterofil. Den avgjørelsen respekterer vi, sier Nesbø til Dagbladet.

• Se hva Nesbø mener om Frelsesarmeens omstridte homosyn i videoen øverst i saken.

- Lar det ligge

Di Derre er ikke de eneste julemusikantene som har hatt noe på hjertet.

Heller ikke rockebandet El Cuero fra Kristiansund, som gikk på scenen etter Di Derre i dag, la skjul på at de ikke støtter Frelsesarmeens homosyn:

- Vi vil være med å støtte de i Oslo og Norge generelt som ikke har det så veldig bra. Vi deler ikke syn med Frelsesarmeen på ganske mange punkter, men det lar vi ligge og gjør det Norges stat kanskje burde gjort litt bedre: Hjelpe sin egen befolkning, sier trommeslager Håvard Takle Ohr til Dagbladet.

Til tross for at bandet er uenige med Frelsesarmeen i en del saker, gir de organisasjonen tommel opp for jobben de gjør.

- Det er utrolig fint at Frelsesarmeen gjør den jobben de gjør. Hvis ikke hadde titalls tusen hatt en helt annen hverdag enn det de har i dag, sier Takle Ohr.

Enige om å være uenige

Også Lars Vaular refset Frelsesarmeen da han sto på scenen tidligere denne måneden.

Kommunikasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeen ga da uttrykk for at han har forståelse for kritikken.

- Vi synes det er veldig hyggelig at Lars Vaular stiller opp, og vi har stor respekt og forståelse for at han ønsket å gi en tilbakemelding om den saken som har vært i det siste, sa han.

Kulturredaktør Geir Ramnefjell i Dagbladet støtter ikke Frelsesarmeens homosyn.

- Vi og Frelsesarmeen er uenige om mangt, og Dagbladet er nok heller ikke perfekt i Frelsesarmeens øyne. Men vi har kommet sammen om julegryta, som er med på å hjelpe de som trenger det mest, sier Ramnefjell.

- Litt nervøst

Di Derres konsert i dag var den førse offentlige opptredenen siden sommeren 2012, og den første etter at Unni Wilhelmsen ble gitt den avdøde gitaristen Knut Nesbøs plass.

- Hvordan blir det å ha Unni på venstresida denne gang?

- Vi får se hvordan det går, jeg tror det blir fint. Unni er en veldig musikalsk person, men det er litt nervøst, å først spille her og Sentrum scene senere i kveld, som blir selve ilddåpen for nye Di Derre, sa Nesbø til Dagbladet kort tid før bandet entret scenen.

Flere hundre mennesker tok en pause fra julestriden og stoppet opp for å høre låter som «Erik Vea» og «Cecilie».

Etter å ha spilt, var det en fornøyd Nesbø som gikk av scenen, til applaus fra publikum.

- Det gikk bra etter forholdene. Jeg spilte et par feil, men det var bare de i bandet som gliste da jeg gjorde det, jeg tror ikke publikum fikk det med seg, sier Nesbø og legger til:

- Vi koste oss iallfall.

Saturday, December 21st, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments