Dette gjorde lynet med eneboligen


(Dagbladet): Det har vært tordenvær flere steder i landet i dag. På Hvaler i Østfold ble et hus påført store skader da lynet slo ned i taket i 12.30-tida.

- Kjøkkenet og stua er knust. Heldigvis var ikke kona og barna hjemme, og ingen ble skadd, sier Odd André Boholm som satt og jobbet da det smalt.

- Jeg var kjempeheldig, fordi jeg satt med ganske lydtette øreklokker. Det smalt noe helt vanvittig. Hadde jeg ikke hatt de øreklokkene, ville jeg nok ikke hatt hørselen i behold nå, sier Boholm til Dagbladet.

- Alt av strøm forsvant, og det begynte å ryke og brenne. Nå har jeg panoramautsikt fra taket, men huset er ubeboelig. Alt av sikringer og strøm er ødelagt. Det er skader for ganske mange tusen kroner, legger han til.

Operasjonsleder Villy Meier ved Østfold politidistrikt sier at brannutviklingen heldigvis var begrenset.

- Vi fikk melding om brann og røyk i en enebolig. Da nødetatene kom til stedet var det noe røyk, og det hadde brent litt på kjøkkenet, men ikke stort. Det er mest røyk- og sotskader, i tillegg til et hull i taket, sier Meier til Dagbladet.

Det har vært tordenvær flere steder på Vest-, Sør- og Østlandet i dag. Meteorolog Beate Tveita ved Stormgeo sier det har sammenheng mildværet som preger store deler av landet.

- Dette skjer spesielt når det er varmt i sør og kaldt i nord. Været stabiliserer seg utover dagen, men det er nye muligheter for tordenvær i morgen ettermiddag og kveld. Det blir en ustabil værtype framover, sier Tveita.

Årsaken er det mye omtalte høytrykket som står bom fast over Europa, det samme som har skyld i at en rekke lavtrykk har sendt uvær innover kysten de siste ukene. Denne situasjonen er ventet å fortsette til iallfall over jul.

Friday, December 20th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments