Dette er OL-byen knappe fem måneder før festen starter


(Dagbladet): 8. februar går de første øvelsene av stabelen i OL-byen Sotsji, med blant annet skiathlon for langrennsjentene og sprint for skiskyttergutta.

Fire og en halv måned før lekene er det lite som minner om vinterfest i området rundt svartehavsbyen.

Russerne gjør det de kan for å få ferdig infrastruktur, løyper og arenaer før OL, men nylig var de svenske skiskytterne over på besøk – og de ble nesten sjokkert av det de så.

- Alt er som en stor byggeplass. Det er mye som ikke er ferdig, og man lurer på om de rekker det, sier kvinnenes landslagssjef Marko Laaksonen til Expressen.

- De har jo bygget opp alt fra grunnen, det var ingenting der før. Og det verste er at grunnen de bygger på er rene leirehølet. Det ser rett og slett forjævlig ut, sier Laaksonen.

Store mengder leire

Hans norske kollega, idrettssjef Per Arne Botnan, er likevel ikke bekymret.

- Jeg har ikke vært der selv siden verdenscuprennene i vinter, men det er ingenting som tyder på at de ikke blir ferdige til OL starter. Løypene var veldig bra da vi var der, og vi har fått rapporter om at boforholdene og tingene rundt også blir bra, sier han til Dagbladet.

Den biten bekymrer imidlertid svenskene.

- Vi konkurrerte jo der sist sesong, og løypene var bra. Men det er alt dette rundt med leiligheter, smøreboder og annet som skal stå ferdig. Det skal bli spennende å se om det blir ferdig i tide, sier Marko Laaksonen, som er mest redd for nettopp mengden leire i området.

- Fra dalen og opp dit vi skal konkurrere er det en 14 kilometer lang vei. Langs hele den er det en betongvegg som er mellom ti og 20 meter høy. Den er helt enkelt bygd for å holde leiren på plass, sier han.

Per Arne Botnan forteller at Olympiatoppens folk reiser over til Sotsji om noen uker for å sjekke forholdene, og at de vil få vite mer om status etter det.

- Men i utgangspunktet skal det ikke så mye til for at vi er fornøyde, det viktigste er at det er rent og så videre. Jeg er trygg på at dette skal bli bra, sier Botnan.

Unntakstilstand

Kostnadene for Sotsji-OL er ventet å overstige 300 milliarder norske kroner, mer enn antatt, og mer enn noe annet OL i historien.

Dårlig vær har gjort forberedelsene svært vanskelige for arrangøren, og senest i går ble det erklært krise i området på grunn av flom og leirras. Vann opp til knehøyde i Sotsji skapte trafikkaos, og ifølge Reuters evakuerte myndighetene en landsby som var blant de hardest rammede.

Likevel fastholder lederen av Russlands olympiske komité, Alexander Tsjukov, at Sotsji vil være klare for de olympiske lekene, og sier til russisk tv at vertskapet vil være «av høy klasse» i februar.

Et vellykket OL i Sotsji er også en prestisjesak for president Vladimir Putin, som sist uke sterkt anbefalte arrangørene å få fart på sakene, og gjentok at han forventer «brilliante russiske leker».

Åpningsseremonien i Sotsji avholdes den 7. februar 2014.

Wednesday, September 25th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments