Dette er kanariøya for deg som hater Charter-Syden

SAN SEBASTIÁN (de la Gomera): Hovedbyen med Columbus-museet, arkeologisk museum og nasjonalmonumentet Torre del Conde, den eldste militære bygning på Kanariøyene, datert 1447. Byen har den beste naturlige havna av alle Kanariøyene.
Besøk Parador de la Gomera for et eksklusivt måltid eller overnatting. Ingen god strand. Hovedkirken Nuestra Senora de la Asuncion  har maleri om de engelske sjørøverne i 1743. Ingen bra strender nær byen.

PLAYA SANTIAGO: Laidback  fiskerlandsby by på sørsida med sort lavastrand og rullesteiner. Dykkemuligheter, sykkelutleie, yoga og båtturer. Noen få hoteller nede ved ved playaen. Det går en heis tvers gjennom fjellet  opp til Jardin Tecina med utsikt over Atlanterhavet og eksklusiv restaurant. Golfbane ved hotellet.

ALAJERÓ: Nabobyen til Santiago ligger oppe på en høyde med utsikt og hoteller. Se eremittklosteret San Lorenzo, og Caldera, øyas eneste vulkanske topp etter siste vulkanutbrudd  for to millioner år siden. 
 
GARAJONAY NASJONALPARK: Står på UNESCOs verdensarvliste. En av de få gjenværende urskogene i Europa med laurbærskog og furutrær og godt merkede vandrestier. (den andre er nord på Tenerife).
El Cedro er det vanligste startstedet. Du kan gå turer på egen hånd, men det er smart å alliere seg med guider som henter og bringer.

HERMIGUA: Liten og vakker landsby som er hovedby for landsbyturismen med små landhoteller, bananplantasjer og jordbrukskollektiv. Klimaet i denne dalen er kåret til verdens beste. Det etnografiske museet er verdt et besøk for de som vil lære mer om øyas historie og tradisjoner.

AGULO: Liten jordbruksby med smale gater og store herregårder i tradisjonell kanarisk stil. Besøkssenteret Juego de Bolas og St. Markuskirken.

VALLEHERMOSO: Stort jordbruksområde som dekker mange mikroklimaer. Lokal vin og håndverk. Besøk den botaniske hagen og  kultursenteret Pedro Garcia Cabrera.

VALLE GRAN REY: På sørvestsida  ligger den fruktbare dalen som ble rammet av brann i fjor. Dalen ender ved kysten hvor det ligger små feriebyer og øyas beste strand.
Bli med  på hvalsafari eller båttur til Los Organos, en orgelpipeformede klipper.
Besøk den prisbelønte restauranten Casa Conchita i Carreterra hvor innehaveren byr på lokale retter og en demonstrasjon av plystrespråket el silbo.

REISE DIT: Den vanligste reiseruten er direktefly til Tenerife Sør, hovedflyplassen på Tenerife og ferje videre fra havna i Los Cristianos. Ferjen bruker under en time.
Charterarrangørene Apollo, Star Tour og Ving har pakketurer til la Gomera, Solia har dagsturer rundt øya.

REISETIPSET: Et tips nå i lavsesongen i november er å finne en billig i- siste- liten- chartertur til Tenerife og ta ferja videre  på egen hånd. Det finnes ca 50 hoteller på la Gomera, det er alltid et ledig rom..

TEMPERATUR: Gjennomsnitt på 23 grader i november og desember. Ofte fuktig og tåkete i oppe nasjonalparken, som ligger midt på øya. Mer solsikkert i sør.

LES MER: Den offisielle portalen for turisme i Spania (på norsk).
Den offisielle turistportalen for La Gomera ( engelsk) lagomera.travel/en

Saturday, November 9th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments