- Dette er et generasjonsran

Unge Høyre-leder Paul Joakim Sandøy er ikke overraskende rykende uenig med AUF og Eskil Pedersen.

-  De rødgrønne slapp en perspektivmelding som viser at velferdsstaten går i minus og at regningen må tas av  ungdommen, men de har ikke tatt dette innover seg. At pensjonsreformen enda ikke er innført i offentlig sektor er for eksempel den sittende regjeringens ansvar, sier han.

- Jeg er glad for at AUF endelig har lest perspektivmeldingen og er bekymret for generasjonsregnskapet, men dette er et av de sterkeste punktene i regjeringserklæringen. Her er nettopp generasjonsperspektivet og en bærekraftig velferd trukket frem gjentatte ganger, fortsetter han. 

Til påstandene om at Høyre/Frp-regjeringen vil bruke nye statlige selskap til å omgå handlingsregelen, svarer han:

- Regjeringen har lagt handlingsregelen til grunn, og det innebærer at også disse selskapene skal ligge under handlingsregelen.  

Han mener også AUFs klimapolitikk bommer totalt.

- Selvfølgelig er ikke klima blant de åtte nye prosjektene; klima er en kontinuerlig utfordring som er nedfelt i regjeringens verdigrunnlag, og derfor er også klimapolitikken mye mer offensiv enn de rødgrønnes. Det sier litt når klimakritikken handler om disposisjonen på dokumentet, og ikke politikken.  

-  Unge Høyre vil hele tiden utfordre den nye regjeringen på en mer bærekraftig økonomisk politikk og en offensiv klimapolitikk, men da er det jo et godt utgangspunkt at H/Frp-regjeringen allerede er mer ambisiøse på nettopp disse punktene. Det er flott at Eskil Pedersen er bekymret for bærekraften i økonomien og økologien, men AUF burde se seg selv i speilet når det er den rødgrønne regjeringen som etterlater seg en vassen klimapolitikk og en gigantisk velferdsregning til neste generasjon, avslutter han.

Thursday, October 10th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments