- Det var helt jævlig

(Dagbladet): Tidligere i høst ble det klart at også NRK kaster seg på reality-bølgen, og kommer med programmet «Norges tøffeste».

Ifølge en tidligere pressemelding skal ti deltakere mellom 18 og 30 år kjempe om tittelen i en gammel bunker utenfor Stjørdal i Nord-Trøndelag.

Nå forteller en av deltakerne, Sunniva Hiis Bergh (19), til Stavanger Aftenblad at «Norges tøffeste» ble altfor tøft.

- Jeg har pratet litt med mine nærmeste i ettertid, og jeg har problemer med å prate om det uten å grine, sier hun.

- Svært dårlige forhold

Til bladet forteller hun også at hun gikk ned fem kilo på én uke, og at hun aldri ville blitt med på serien igjen.

- Hvordan har opplevelsen vært?

- Helt jævlig, sier hun og fortsetter:

- Konkurransene var tøffe fysisk og psykisk, og de trigget fobiene – de forsøkte å gjøre oss redde og få oss til å gi opp. Vi ble utsatt for fysiske og psykiske utfordringer døgnet rundt. Vi bodde oppå hverandre under svært dårlige forhold, og vi ble filmet hele tiden. Det var også begrensninger for hvor vi kunne gå, men vi fikk gå ut for å gå på do.

NRK tilbydde psykolog

Programssjef for TV ved mediehuset NRK Trøndelag, Ida Kvissel, forteller til Dagbladet at NRK aldri ville laget et program der liv og helse ble satt i fare.

- Dette er ment å være både tøft og krevende, men farlig er det ikke. NRK ville aldri laget en serie hvor vi satte liv og helse i fare.

- Var det forsvarlig?

- Ja, det er jeg ikke i tvil om. Det var godt innenfor hva man kan forvente når man har meldt seg på et program som heter «Norges tøffeste». Og skulle allmenntilstanden bli så dårlig at vi hadde sett endringer hos deltakerne, så ville teamet rundt, og Røde Kors, som var tilstede hele tida, sett det, sier hun til Dagbladet.

Kvissel forteller også at NRK hadde med en psykolog under castingen, og at alle deltakerne har fått tilbud om å snakke med psykolog i ettertid.

Programleder er Ailo Gaup og første program sendes 8. oktober på NRK3.

Sunniva Hiis Bergh har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Friday, October 4th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments