- Det er veldig beklagelig at hun boikotter touren


(Dagbladet): I dag ble det klart at den polske forhåndsfavoritten Justyna Kowalczyk står over Tour de Ski fordi fordelinga mellom klassiskløp og fristilløp er for skeiv.

- Jeg beklager, men slik situasjonen er, kan jeg ikke delta i Tour de Ski, skrev hun på Facebook.

Drastisk

Den norske landslagssjefen i langrenn, Vidar Løfshus, synes det er synd.

- Det er veldig beklagelig at hun står over. Vi vil alltid at de beste skal stille til start, for vi vil ha en best mulig konkurranse, og det får vi med Kowalczyk på startstreken, sier Løfshus til Dagbladet.

Men selv om han er skuffet over at kvinnen som har vunnet konkurransen de fire siste gangene ikke deltar i år, har Løfshus en viss forståelse for beslutningen.

- Hun er jo en veldig typisk  klassiskløper. Tidligere har det vært mer klassisk, og da har det vært fint for henne. Men nå er det snudd på hodet, med mye korte sprinter og mye skøyting. Da er forutsetningene endret, og jeg har en viss forståelse for at hun er frustret, sier Løfshus, før han påpeker:

- Men det er et stykke fra å være frustrert, til det å ta en så drastisk beslutning som å boikotte hele touren.

Sterke finner

Nå er det Therese Johaug og Marit Børgen som trolig kommer til å gjøre opp om sammenlagtseieren i Tour de Ski, som avsluttes opp monsterbakken i Val di Fiemme. Den norske landslagssjefen vil imidlertid ikke dele ut noen norsk seier enda.

- Sannsynligheten for norsk seier økte naturligvis med Kowalczyks bortfall. Men også finnene er veldig sterke. Her blir det konkurranse hele veien inn, vi må bare tenke på oss sjøl og det vi kan gjør noe med, sier Løfshus til Dagbladet.

- Synd

Damelandslagets trener, Egil Kristiansen, er enig med Løfshus i at det er et tap for konkurransen at Kowalczyk ikke stiller til start. Samtidig mener han det ikke påvirker jobben de norske jentene skal gjøre.

- Vi må fokusere på de som faktisk skal gå. For vår del spiller det ikke noen rolle, vi må gjøre vår jobb, uansett hvem som stiller til start. Sånn sett har det ingen betydning, sier Kristiansen til Dagbladet.

- Men det er selvsagt synd at hun velger å droppe Tour de Ski.

- Hva tenker du om begrunnelsen for at hun velger å stå over?

- De vil alltid være noen som er fornøyd med det ene, og noen som er fornøyd med det andre. Vi må bare forholde oss til den konkurransen som faktisk blir. Jeg kan jo sette meg inn i hennes situasjon, og skjønner da at hun reint egoistisk vil ha mer klassisk. Men vi forholder oss til det som er bestemt, sier Kristiansen.

Saturday, December 28th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments