- Det er en tendens til å dra Anders Behring Breiviks nærmeste inn i hans sak. Det skulle man aldri ha begynt med


(Dagbladet): Advokat Ragnhild Torgersen, som representerer Wenche Behring Breivik, uttaler til Dagbladet at hun vil avstå fra å kommentere innholdet i bøker og artikler om hennes klient.

På generelt grunnlag uttaler hun, som en kommentar til all pågang og medieinteresse klienten var utsatt for:

- Jeg er av den generelle oppfatning at man ikke skal dra de pårørende til drapsmenn inn i drapssakene, eller inn i offentligheten. Man skal heller la dem være i fred med den sorgen de bærer, sier Torgersen til Dagbladet.

- Dette er ikke noe jeg sier knyttet opp mot noen bestemt bok eller bestemt artikkel, men det er noe jeg sier som en kommentar til hele den tendensen som har vært mot å ville dra Anders Behring Breiviks familie og nærmeste inn i hans sak og inn i offentligheten, sier Torgersen.

- Det skulle man aldri ha begynt med. Man bryter barrierer hele tiden, barrierer som ikke burde ha vært brutt. Til slutt er det lite eller ingen ting igjen av personvernet.

Leste intervju

I Åsne Seierstads bok om 22. juli, som kommer ut i morgen, publiseres det enkelte svært private opplysninger fra Breiviks barndom.

Advokat Torgersen ønsker ikke å kommentere disse.

- Jeg kommer ikke til å kommentere innhold i bøker om min klient, sier Torgersen til Dagbladet.

Wenche Behring Breivik er også intervjuet i boka.

- Jeg har lest igjennom intervjuet med klienten, sier Torgersen.

Flere bøker

Tidligere har blant annet forfatterne Aage Storm Borchgrevink, og Marit Christensen gitt ut bøker der Breiviks familie og bakgrunn omtales. Begge bøkene utløste reaksjoner.

Aage Borchgrevink er enig i at omtale av de pårørende er et dilemma.

- Men denne saken er en stor nasjonal katastrofe som må belyses – også på denne måten – hvis det er av betydning for saken. Jeg mener det var av betydning for saken, det var også mange spor og referanser til hans egen bakgrunn i manifestet, sier Borchgrevink til Dagbladet.

- Jeg prøvde å gjøre det på en nennsom måte, det var en del ting jeg ikke skrev – og jeg prøvde å forholde meg til familien i rett linje og ikke trekke inn uvedkommende.

- Pussig

Marit Christensen henviser til sin advokat Jon Wessel-Aas. Han er ikke enig med advokat Torgersen.

– Jeg syntes hennes kommentar er en meget kategorisk kommentar som jeg overhodet ikke kan dele. Jeg mener helt opplagt at det er en del mennesker i verdenshistorien der det er helt åpenbart at det for offenlitgheten og historien vil være av interesse å vite mer om deres bakgrunn. Det kan også være ting å lære av å vite hvor de kom fra og hvordan de ble som de ble, sier Wessel-Aas til Dagbladet.

Han påpeker at Torgersen etter lang tids avslag til slutt formidlet kontakt til sin klient. Dette går også fram i Åsne Seierstads bok, som Dagbladet har lest.

– Kritikken er pussig all den tid hun såvidt jeg forstår selv har bidratt til at minst en forfatter har kommet inn i Wenche Breiviks liv, sier Wessel-Aas.

Dagbladet har søkt Åsne Seierstad uten hell.

Saturday, November 9th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments