- Det eneste jeg lærte var hvor sleipe TV3 er

(Dagbladet): I går måtte Marlen Fjeldstad (18) pakke kofferten og forlate «Top Model Norge», TV3-programmet der en rekke jenter konkurrerer om å bli Norges neste «Top Model». Men det var ingen sure miner fra 18-åringen fra Halden.

Lykkelig over hjemreisen

Fjeldstad kunne nemlig fortelle til Dagbladet at hun var overlykkelig for at hun endelig kunne forlate konkurransen.

- Jeg kunne ikke vente med å reise hjem fra «Top Model», jeg er glad jeg gikk ut på dette tidspunktet fordi da blir man forhåpentligvis fort glemt som en av deltakerne, sier hun. 

- Jeg anbefaler ingen jenter som har et håp om å gjøre det bra som modell å melde seg på programmet. Dette er reality i regi av TV3, og ikke en seriøs modellkonkurranse, sier hun.

Mistet modelljobber

«Top Model»-deltakelsen til Fjeldstad skal også ha ødelagt for ulike jobbmuligheter til 18 åringen. Hun har også byttet image og navn, fra Marlen til Marly, for å kunne kapre flere modelljobber.

- Det var en tabbe å bli med på programmet. Flere kunder har takket nei til å samarbeide med meg, fordi de ikke ønsker å bli assosiert med «Top Model». De ser på meg som en realitystjerne og ikke som en modell, sier Fjeldstad til Dagbladet og legger til:

- Det er utrolig kjedelig å miste jobber på grunn av det. Jeg ble fortalt at dette kom til å løfte min modellkarriere, men det gjorde heller det motsatte.

Misfornøyde med programmet

Flere av de ustemte «Top Model»-deltakerne har uttrykt sin misnøye med TV3-programmet. Mens Amalie Raa (19) sier de måtte være falske, sier Malin Ludvigsen (18) at de ikke lærte noe i det hele tatt. Marlen Fjeldstad lærte riktig nok én ting.

- Det eneste jeg lærte var hvor sleipe TV3 er. De lurer både oss og seerne, sier Fjeldstad og fortsetter:

- TV3 viser kun det negative eller «dumme» man sier. De sitter på alle handlinger og kommentarer man har gitt under innspillinga, og de klipper og limer det sammen slik de vil. Dette gjør at ting ofte blir satt ut av sammenheng.

Støtter jentene

Modellmamma Eivor Øvrebø (66) i Team Models støtter Marlen, og sier at flere arbeidsgivere skygger unna «Top Model»-modeller.

- Bransjen synes lite om modeller som har vært med i «Top Model Norge» og flere arbeidsgivere skygger unna slike modeller. Dette programmet har ingenting med modellbransjen å gjøre, og det har ikke kommet særlig mye bra ut av det hittil. Men er du en bra modell vil ikke programmet ødelegge like mye, sier Øvrebø til Dagbladet.

- Dette er reality, reinspekka underholdnings-TV, hvor jentene blir fremstilt veldig negativt. De får mye kritikk og de snakker stygt om hverandre, sier hun.

TV3 avviser kritikken

TV3 sier de aldri har lagt skjul på at «Top Model Norge» er et realityprogram, men også en modellkonkurranse.

- Vinneren får faktisk en kontrakt med verdens største modellbyrå og personlig oppfølging av modellagenten Donna Ioannou. Vinneren får med andre ord en helt fantastisk mulighet til å sparke i gang karrieren som modell, sier pressekontakt i TV3, Line Vee Hanum til Dagbladet.

Kanalen sier også at det ligger i sakens natur at det skal klippes og redigeres så interessant og spennende som mulig. Og at det er umulig å få med alt i én timelang episode.

TV3 sier det er leit at Marlen Fjeldstad føler at programmet har ødelagt for henne.

- Dette er en unik mulighet for jentene til å vise seg frem for internasjonale profiler i motebransjen. Flere av deltakerne har fått flere jobber etter deltakelsen i «Top Model». Det er derfor leit at Marlen føler at deltakelsen i «Top Model» har ødelagt for henne.

Tuesday, November 12th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments