- Det blir nok texas i de to første kampene


Håndballstudio 20.45: Følg VM-åpningen mot Spania

Det er som regel noen nye ting før hvert mesterskap. Innimellom store endringer, andre ganger bare finjusteringer.

I år har det internasjonale håndballforbundet (IHF) pålagt dommerne å være ekstra skjerpet når det gjelder tre regler de mener ikke er fulgt godt nok opp tidligere.

- Det blir nok texas i de to første kampene, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Hollywood

Han er glad for instruksene dommerparene har fått, for han mener det er på høy tid at det slås ned på overtrampene.

1. Hollywood-fakter og skuespill. Spillere som blir liggende nede uten at det er nødvendig, eller med fakter forsøker å framprovosere en dommerreaksjon

2. De vil se mer på fighten mellom forsvarsspiller og linjespiller, og da spesielt med tanke på forsvarsdekning innenfor linja.

- Det er interessant, for det har de sagt i mange år, uten at det har gagnet linja, det har stort sett vært fordel forsvarsspillerne. Det så vi jo på dekningen av Heidi i EM-finalen mot Montenegro i fjor, der de står på fem meter pluss. Der får de lov til å stå hele kampen. Det gjør de spillerne gjennomgående, også i Champions League, og de får lov til det. Foreløpig, sier Hergeirsson

3. Situasjoner med kantspillere hvor det blir gått etter hofter. Og situasjoner hvor de skal vurdere om det er brøyt, og om spilleren står riktig, på utsida.

- En grunn til at det er streker

Verdens beste strekspiller er naturligvis glad for at det skal bli slått ned på hvordan spillerne bruker forsvarsområdet.

- Det er en grunn til at banen er streket opp og at det heter seksmeter. Tråkker på på streken i den andre enden av banen er det jo tramp. Det skal være likt på begge sider, sier hun til Dagbladet.

- Tror du intruksen bli fulgt opp?

- Jeg tror det. Utfordringen til nå er at noen lag spiller etter hva dommerne tillater, og det forstår jeg jo. Får de stå på fem og en halv meter, så gjør de det. Men blir de straffet, må de endre måte å spille på.

- Montenegro var vel knapt på rett side i fjor?

- Var de på utsiden av seksmeteren? Jeg liker ikke å klage, men det er bra det blir tatt grep, for det er grunn til at det er streket opp. Da hjelper det ikke si at «jeg var jo bare litt på innsida».

Saturday, December 7th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments