- Det ble først meldt som en trafikkulykke: Derfor var brannvesenet først på stedet


(Dagbladet): Sogn og Fjordane politidistrikt holder nå pressekonferanse om knivdrapene på Valdresekspressen i kveld. Pressekonferansen holdes i Florø, som er hovedkvarter for politidistriktet.

Det er politiinspektør Ronny Iden som holder pressekonferansen – som klokka 21 ennå ikke er i gang, på grunn av tekniske problemer i Florø.

Kontakter pårørende

Jørn Lasse Førde Refsnes opplyser til TV 2 Nyhetene klokka 21 at gjerningsmannen er noe under 50-årsalderen, noe yngre enn tidligere meldt.

I 19-tida bekreftet politiet at tre personer var drept – bussjåføren og to passasjerer. De utgjorde alle om bord på bussen i tillegg til gjerningsmannen.

Refsnes opplyser til TV 2 at politiet jobber med å kontakte alle de pårørende.

- Politiet jobber på åstedet med Kripos. Gjerningsmannen vil bli avhørt, sier politiadvokaten.

Brannvesenet først

- Da politiet kom fram, viste det seg at tre personer er drept av en mann som ikke er etnisk norsk. Han ble tatt hånd om av politiet, etter at han først ble tatt hånd om av brannvesenet, sa assisterende stabssjef Odd Arve Solvåg ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet tidligere.

- Det ble først meldt som en trafikkulykke, og derfor var brannvesenet først på stedet, sier Solvåg.

Politiet tror ikke flere befant seg på bussen. Det vites ikke hvorvidt pågripelsen foregikk med dramatikk. Mer om gjerningsmannens identitet er ikke kjent.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 17.35. Da gikk opplysningene ut på at bussen var kapret. Valdresekspressen var på vei fra Årdalstangen mot Oslo, og sto i grøfta da vitner kom til stedet. Meldingene gikk først ut på at det dreide seg om en trafikkulykke.

Bussen sto langs riksvei 54 ved Jåteli, en halv kilometer fra brøytestasjonen ved Holsbru mellom Tyin og Årdal.

Andre på ti år

For ti år siden ble også en bussjåfør på Valdresekspressen knivdrept av en passasjer. Gjerningsmannen var asylsøker og ble dømt til tvungent psykisk helsevern.

Begge bussjåførene var ansatt i Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB).

Årdal kommune har opprettet pårørendesenter i samfunnshuset Årdalstangen etter busskapringen.

Pårørende kan ringe 57 66 52 21.

Monday, November 4th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments