Denne mannen skremmer Solskjær vekk fra Cardiff


(Dagbladet): Sirkuset rundt Cardiff vil ingen ende ta. På lørdag hadde de tre poeng i lomma helt til Jack Colback utlignet fem minutter på overtid. Dette én dag etter at at manager Malky Mackay fikk sparken på fredag.

Et sirkus Ole Gunnar Solskjær fort kunne blitt en del av, om klubbens administrasjon fikk det som de ville.

Én kandidat

Molde-managerens gamle mentor, Sir Alex Ferguson, sa alltid at unge managere bør velge klubb utfra styreformann eller eier. Dette er en filosofi Solskjær har videreført til sitt eget managervirke.

At Cardiff-eier Vincent Tan er av det eksentriske slaget er hevet over enhver tvil, men spørsmålet er om han kan love Solskjær den støtten, tiden og tilliten han trenger i en ny jobb. «Nei» mener The Guardian.

Både The Guardian og The Telegraph skriver også at klubbens styreformann, Mehmet Dalman, har vært i kontakt med Solskjær en rekke ganger den siste tiden, og at waliserne ikke på noen måte har gitt opp å sikre seg nordmannens signatur.

- Solskjær har ikke sagt «nei» ennå, sier en kilde til The Telegraph.

Dalman sier selv at avtalen ikke er «død og begravet», men spørsmålet er om 40-åringen vurderer Cardiff som en potensiell arbeidsgiver i det store og det hele.

Buet på eget lag

The Independent trekker også fram Fergusons råd til sine disipler. «Se på lederskapet i klubben». De er klare på at både overgangsbudsjettet og prestisjen vil være langt høyere i Premier League-klubben, men minner samtidig Solskjær på at ingen på eiersiden i Molde noen gang har buet sitt eget lag av banen.

Det gjorde Vincent Tan på lørdag.

The Sun går så langt som å si at Ferguson har vært direkte involvert i at Solskjær nå glipper for Cardiff.

Da Manchester United gjestet Milennium Stadium i november, møtte Tan skotten i håp om å bygge relasjoner med den gamle United-sjefen. Nå skriver avisen at dette var fånyttes, og at Ferguson selv har tatt kontakt med Solskjær og rådet ham til å melde pass.

Upopulær

Tan er ikke en veldig populær skikkelse i den walisiske hovedstaden. Etter at Mackay fikk sparken kom pengemannen fra Malaysia med følgende pressemelding.

- Det har vært en god del publisitet om, og skapt av, Malky Mackay de siste månedene. Altfor mye skittentøysvask har blitt offentliggjort, men jeg må understreke at dette kommer ikke fra meg. Jeg har bevisst valgt å ikke respondere på dette, i håp om at klubben dømmes på bakgrunn av fotballprestasjonene, framfor personlige krangler om hvem som sa hva, heter det i pressemeldingen.

Klubbens supportere hadde helst sett at Mackay fikk fortsette, og kom med følgende melding etter at avskjedigelsen ble offentliggjort.

- Mackay er utvilsomt én av de beste og mest populære managerne i Cardiffs historie. Vi er ikke overrasket over at Mackay har fått sparken. Det virket uunngåelig etter at forholdet mellom han og Mr. Tan brast. Vi vil gjerne takke Malky for hans enorme bidrag til Cardiff City. Han vil alltid bli hjertelig husket som manageren som tok Cardiff til Premier League for første gang.

Klubbendringer

Forholdet mellom Tan og Mackay brøt sammen da manageren ytret ønske om tre forsterkninger i januarvinduet, en spiller i hvert ledd. Da svarte Tan, via direktør Simon Lim, at han var «ekstremt opprørt».

Og la til at MacKay sløste vekk 150 millioner kroner for mye i sommer. Derfor ble også innkjøpssjef Ian Moody sparket i høst. Han ble erstattet av en uerfaren 23-åring fra Kasakhstan, som er venn av Tans sønn.

I fjor skiftet Cardiff trøyefarge fra blått til rødt, fordi han er overtroisk. Også logoen ble endret i samme slengen.

Klubben med tilnavnet «Bluebirds» fikk i stedet en drage midt på emblemet.

Monday, December 30th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments