- De var et veldig hyggelig par


(Dagbladet): -  De holdt seg for seg selv og jeg hold meg for meg selv. Vi bare hilste når vi passerte hverandre, sier en av naboene til paret som på pågrepet, mistenkt for å ha holdt tre kvinner som slaver i hjemmet sitt  i minst 30 år.

Både kvinnen og mannen er 67 år gamle, opplyser politiet. De ble pågrepet i sitt hjem i 7.30-tiden i morges. Ifølge Sky News er de ikke britiske statsborgere. Utover dette er svært lite kjent om de mistenkte foreløpig.

- De var et veldig hyggelig par. De virket bare som et veldig normalt par. Dette er bare veldig uheldig, sier naboen, som vil være anonym om de to til The Press  Association.

- Vanlig hus i vanlig gate

London er i sjokk over nyheten om at en malaysisk kvinne (69), en irsk kvinne (57) og en britisk kvinne (30) skal ha blitt holdt som husslaver i minst 30 år.

- Vi har aldri sett noe slikt som dette, sa sjef for avsnittet for menneskehandel i London-politiet Kevin Hyland på en pressekonferansen i ettermiddag.

Huset de tre ble holdt i blir beskrevet som et vanlig hus i en vanlig gate i bydelen Lambeth som ligger litt sør for sentrum av London.

Den yngste av kvinnene som nå er reddet ut, skal ha vært i fangenskap i hele sitt liv.

Kvinnen skal sammen med de to andre kvinnene hatt svært begrensede muligheter til å bevege seg.

- 30-åringen har ikke hatt noen normal kontakt med verden utenfor huset, sier politiinspektør Kevin Hyland i London Metropolitan Politi.

Kvinnene skal ha hatt egne rom de kunne oppholde seg i, men fikk ikke gå ut av inngangsdøra.

Traumatisert

Ifølge politietterforskere ved Scotland Yard skal kvinnene være svært traumatisert.

- Alle tre kvinnene var svært traumatisert og ble tatt med til et trygt sted hvor de nå er. De blir tatt vare på at hjelpere med kompetanse på å ta seg av personer med dype traumer. Dette er svært traumatiserte mennesker og det er viktig at vi jobber forsiktig med å få brakt på det rene hva som har skjedd i denne saken, sier Hyland.

Etterforskningen startet etter at den 57 år gamle irske kvinnen kontaktet organisasjonen Freedom Charity i oktober og fortalte at de ble holdt fanget. Lederen for organisasjonen, Aneeta Prem, sier kvinnene er veldig stresset, men veldig lettet over endelig å være i frihet.

Thursday, November 21st, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments