Christensens advokat tror arvingene ønsker å sko seg på Breivik-boka


En epost fra advokat Tord Jordet fyrer opp under striden rundt Marit Christensens bok «Moren» om Anders Behring Breiviks mor. Jordet var en av massemorderens forsvarere i Oslo tingrett.

«Christensens ugjerninger»

- Nå dreier det seg tydeligvis ikke lenger om moral og etikk, men om penger til arvingene, sier Christensens advokat Jon Wessel-Aas om hvordan han oppfatter eposten fra Jordet.

Dette avkrefter Tord Jordet på det sterkeste.

«For å unngå at det sås tvil om arvingenes intensjoner så kan jeg orientere om at ingen i avdødes familie ønsker å motta en eneste krone som stammer fra Christensens ugjerninger», skriver han i en epost til Dagbladet.

Et «formuesgode»

I dag offentliggjorde Aschehoug at boka «Moren» skal lanseres allerede i morgen - selv om massemorderens mor Wenche Behring Breivik før hun døde i mars i år engasjerte advokat Hans Marius Graasvold for å stoppe boka.

Eposten fra Tord Jordet fikk Jon Wessel-Aas mandag ettermiddag.

- Han skriver om et «formuesgode» som Wenche Behring Breiviks medvirkning til boka representerer. Nå er det altså snakk om et «formuesgode», og ikke om å stoppe en bok, sier Wessel-Aas til Dagbladet.

Jordet har forklart at han opptrer som testamentfullbyrder for Wenche Behring Breivik som døde i mars i år, og etter avtale med Anders Behring Breiviks søster. Men fortsatt synes Wessel-Aas mye er uklart.

Testamentsfullbyrder

- Jeg har bedt Jordet om å være tydelig om hvilket formuesgode han sikter til, men det har jeg ikke fått noe svar på, sier Wessel-Aas.

«Jeg kan bekrefte at jeg har sendt en henvendelse til advokat Wessel-Aas og bedt om et møte i anledning at jeg er testamentsfullbyrder for avdøde. Innholdet ønsker jeg ikke kommentere, og jeg tar til etterretning at dette er videreformidlet til pressen», skriver Tord Jordet i en kommentar.

Trakk seg

Wenche Behring Breivik trakk seg i fjor høst fra det opprinnelige prosjektet, hvor hun og Marit Christensen skulle skrive ei bok i fellesskap.

- Fra da av var det ikke lenger snakk om betaling. Fra da av var Wenche Behring Breivik en kilde, sier Jon Wessel-Aas, som viser til at Wenche Behring Breivik også skrev under på en erklæring om dette.

Kort før hun døde i mars i år hyret Wenche Breivik inn advokat Graasvold for å stoppe Christensens bok, fordi hun skal ha følt at det ikke lenger var «hennes» historie som ble fortalt.

Jon Wessel-Aas gjør det helt klart at hans klient Marit Christensen ikke skylder noe til Wenche Breiviks arvinger.

- Marit Christensen skyldte ikke Wenche Behring Breivik noe penger, det framgår tydelig av avtaleforholdene, og langt mindre skylder hun arvingene Anders Behring Breivik og søsteren hans noe penger, sier Jon Wessel-Aas.

- Utydelig

Jon Wessel-Aas synes fortsatt det er litt uklart hvem Tord Jordet representerer i denne saken.

- Jeg har spurt om det er dødsboet etter Wenche Behring Breivik han representerer, eller om det er Anders Behring Breivik og hans søster, for jeg tror dødsboet er oppgjort forlengst. For meg er dette fortsatt litt utydelig, sier Wessel-Aas, som tidligere har bedt Anders Behring Breivik og søsteren stå fram som part i bok-konflikten.

Wednesday, October 30th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments