Borer i hotellgolvet etter likhund-søk


NORDKJOSBOTN/OSLO (Dagbladet): Politiet har siden rundt klokka 10.30 morgen jobbet med å bore seg ned i golvet på Vollan Gjestestue. To hull skal bores inne på spiseområdet, og to skal bores i resepsjonen.

Dobbeltsjekker

Klokka 15 var politiet ferdige med spiseområdet, og satte i gang med resepsjonen. To kriminalsøkshunder har vært inne i bygget flere ganger. Dette er for å dobbeltsjekke, opplyser politiet, men de ønsker ikke å si noe om hundene har markert eller ikke.

- Vi er jo spente på hva disse uregelmessighetene skjuler, sier Trygve Møllebakken, lensmann i Bardu, da han snakket med pressen like før klokka 15.

Politiet leter etter savnede, antatt drepte Per Vålnes (50), som forsvant fra sitt hjem i Balsfjord for snart to år siden. Vålnes’ samboer, hennes nye kjæreste og en felles bekjent er siktet for drapet, og har sittet varetektsfengslet i nærmere et år.

Politiet har gjennomført en rekke store søk etter Vålnes i flere kommuner i Troms, uten resultat. Boringen på hotellet i Nordkjosbotn er siste forsøk på å finne liket. Lykkes ikke det, sitter påtalemakten igjen med tre drapssiktede, men ikke noe drapsoffer.

Venter på markering

Kriminalsøkhunder som er trent i å lukte lik, blod og sæd, er i dag sluppet inn på søkeområdene. Om hundene markerer eller ikke, gir politiet en første indikasjon på om et menneske kan ligge skjult i betongen eller ikke.

- Hvis hundene markerer, må vi sette oss ned og legge en plan for hvordan vi skal gjøre det videre, sier Møllebakken.

- Hvis det er et menneske der, er vi ganske sikre på at vi skal oppdage det.

I 14.30-tida hadde begge de to hundene som er brakt inn, vært inne på hotellet flere ganger, og tok en pause. Samtidig begynte altså boringen inne i resepsjonen.

Veteranhund

Politiet i Troms har hentet inn hunden Kaos (6) fra Kripos i Oslo og en fra Bergen har søkt inne i gjestestua. Politibetjent Bjørn Rolland fra Bergens-politiet er på plass med hunden Fero, som nærmer seg 11 år. Fero har vært med på en lang rekke oppdrag, men dette blir trolig et av hans aller siste.

- Nå er han snart pensjonist, sier Rolland til Dagbladet.

Per Vålnes forsvant sporløst etter å ha forsvunnet fra sitt hjem ved Storsteinnes en gang mellom 27. november og 1. desember 2011. Sistnevnte dato ble han meldt savnet av sin samboer (41), og dager etterpå ble bilen funnet på en rasteplass i Lavangsdalen, noen mil unna; bilnøklene var kastet i en foss.

Kort tid etter flyttet en 40-årig kamerat av Vålnes inn hos samboeren, som hennes nye kjæreste. Så, nærmere et år etterpå, ble så vel samboeren som kjæresten – og fire andre menn – pågrepet og siktet for å ha drept Vålnes; dette skjedde bl.a. etter lengre tids avlytting.

Tre av de siktede ble løslatt etter kort tid, men samboeren, hennes kjæreste og en 42-åring sitter fremdeles i varetekt, i påvente av en eventuell straffesak i retten.

Thursday, October 24th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments