Bobestyreren vil ha tak i Rema 1000-vaskerne: frykter underslag og lovbrudd


(Dagbladet): Tidligere i dag skrev Dagbladet om Sharma Maneswori (35), som vasket i Rema 1000-butikk og Rimi uten å få betalt.

Nå bekrefter selskapet at Maneswori ikke er alene, og at flere av de nærmere 30 ansatte som har jobbet for de 22 Rema 1000-butikker har jobbet for ulovlig lav lønn. Rema 1000 sier de er «ført bak lyset».

Renholdsselskapet Maneswori jobbet for, Tveita Renhold, er nå slått konkurs, og advokat Erik Råd Herlofsen er oppnevnt som bobestyrer.

Får ikke tak i eieren

- Konkursen ble åpnet i forrige uke og vi er således fortsatt i bobehandlingens innledende fase, hvor vi forsøker å innhente mest mulig informasjon om virksomheten. Vi har foreløpig ikke lykkes i å få kontakt med ledelsen og har derfor ikke fått tilgang til regnskaper eller oversikter over ansatte eller eventuelle eiendeler, sier Herlofsen til Dagbladet.

Advokaten forteller at de også behandlet konkursen til Elegance Renhold, som Yogathas Rasmanikcam (43) drev og eide. Overfor Dagbladet bekrefter Rasmanikcam at han også har drevet Tveita Renhold, som står oppført på Rasmanikcams kone. Det har ikke lyktes Dagbladet i å komme i kontakt med kona.  

Frykter lovbrudd

- Vårt kontor behandlet også konkursen i Elegance Renhold som medførte politianmeldelse og konkurskarantene. Dersom det er samme ledelse som fortsatt driver virksomheten, og som kun benytter familiemedlemmer som «stråmenn», er dette alvorlige brudd på regelverket, sier Herlofsen, som mener det grunn til å tro at det også foreligger brudd på en rekke skatte- og regnskapsregler.

- Jeg frykter at det kan foreligge unndragelse av selskaps verdier, sier Herlofsen, som nå ønsker å komme i kontakt med ansatte i Tveita Renhold.

Herlofsen forteller at de har sendt oppsigelser til de ansatte som de har funnet gjennom arbeidstakerregisteret. Han håper de vil møte opp på advokatkontoret 11. oktober for å bli orientert om rettigheter og Nav lønnsgaranti.

Useriøse aktører

- Basert på de opplysninger som fremkommer blant annet i Dagbladets reportasje og vår egen erfaring fra bransjen og de involverte personer, er det nærliggende å anta at både påtale- og skattemyndigheter vil bli involvert, sier Herlofsen. Han mener vaskebransjen sliter med mange useriøse aktører.

- Vi ser dessverre at det innen vaskebransjen er flere useriøse aktører som unnlater å betale lønn, skatt og avgifter og spekulerer i en konkurs, for deretter kort tid etter å oppstå med nye selskapsnavn som fortsetter på samme måten. Dette er et stort samfunnsproblem og en utfordring for seriøse aktører og jeg vil anbefale oppdragsgivere å undersøke bedre hvem de inngår vaskeavtaler med, sier Herlofsen.

Saturday, October 5th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments