- Ble lovet Hollywood-karriere for 30 000 kroner


(Dagbladet) Lørdag møtte flere hundre unger opp på audition på Grand hotel i Oslo, etter en radioreklame på P4 som fristet med en skuespillerkarriere i Hollywood.

Følte seg lurt

Det amerikanske selskapet CGTV vil gi unger sjansen til å jobbe med stjerner i Disney og Nickelodeon, etter et kurs i Los Angeles for 30 000 norske kroner.

- De sa ting som «Er dere klare for å dra til Hollywood?», mens de spilte Justin Bieber-musikk. Sønnen min Samuel var på audition lørdag, og han var jo nervøs. Så fikk vi telefon i går hvor de sa at vi var en av de 50 heldige utvalgte til neste runde, sier Samuels stefar Jan Roos.

Han sier familien førte seg lurt, da de møtte opp søndag og fant ut at programmet kostet 30 000 norske kroner. Og at det i tillegg var langt mer en 50 barn som var kommet videre til søndagen.

- Det er utrolig dyrt, for du må betale reise og opphold selv. Vi kom hit og da var det hastesignering og betaling av depositum, sier Roos.

- Var aggressive

Familien forteller at de følte seg presset til å betale. De som ville melde seg på programmet, måtte betale et depositum på rundt 6000 norske kroner i kveld.

- De var veldig aggressive mot oss. De lokket med auditions, men til slutt var det jo bare et kurs, sier Susanne Ranjami Midteide.

Også forelder Steffen Thamdrup hadde vært med en håpefull datter på audition. De gikk skuffet hjem.

- Det var ikke det de trodde det var. Ungene føler seg lurt. De tror de skulle på en audition, også er det egentlig bare en dyr sommercamp, sier Thamdrup.

Sjokkert over anklagene

Da Dagbladet dukket opp på audition i kveld, etter telefon fra bekymrede foreldre, ble avisen vist bort av en vekter i døren. Dagbladet fikk ikke komme inn, fotografere eller snakke med noen av deltakerne inne i lokalet.

Lederen for programmet for CGTV, sier senere søndag kveld at hun er sjokkert over at noen foreldre tror programmet er lureri.

- Jeg var sjokkert da foreldre kom opp til meg og sa de hadde lest på nett at dette var svindel. Én av foreldrene har funnet en blogg som sier det, også har det nok spredt seg. Vi har gjort dette over hele USA, og jeg har aldri opplevd noe slikt før, sier  Figuerou til Dagbladet.

Disney Norge fikk også flere telefoner fra foreldre om «en så kalt Disney-audition» før helgen, melder de på sin Facebook-side. Disney gikk så ut og presiserte at Disney ikke står bak verken radioreklamen eller auditionen.

- Dette er ikke en audition i regi av Disney og vi søker heller ikke etter barne- eller ungdomskuespillere til våre produksjoner, skriver de.

- Språkbarriere

Figuerou i CGTV sier de ikke har gått ut og lovet mer enn de kan love.

- Dette var ikke en audition for å være med på et tv-program. Når de drar til Hollywood, så vil de få sjansen til å opptre foran agenter. Vi har sagt at de vil få en sjanse til å jobbe med stjerner fra Disney og Nickelodion. Kanskje de misforsto og trodde de skulle være med på et Disney-program. Her må det være snakk om en språkbarriere, sier Figuerou.

CGTV-sjefen bekrefter at de hadde 500 barn på audition på lørdag, og at rundt 150 kom tilbake på søndag.

Må ha audition

Figuerou sier videre at de må ha audition før de kan sende ungene på kurs i USA.

- Vi ser at flere foreldre tvinger ungene deres til å være med, og vi må se om ungene faktisk vil. I tillegg er det mange som ikke snakker engelsk. Så vi må ha audition, sier hun til Dagbladet.

Disney Norge ville ikke kommentere saken overfor Dagbladet søndag kveld.

Sunday, November 24th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments