Bilen som drepte Paul Walker blir kalt «den farligste på veien»

(Dagbladet): Natt til søndag ble en hel verden rystet da skuespiller Paul Walker og hans nære venn, Roger Rodas døde i en bilulykke.

Nå reagerer flere bileksperter på Porschen og mener det er en farlig bil.

Walter Röhrl, en tysk rally- og racingfører, som også jobber som testkjører for Porsche, forteller at bilen Walker og Rodas døde i var en bil han var redd for.

Innblandet i flere hendelser

Det er til den australske nettsiden Drive at Röhrl uttaler seg om den nye Porschen som tok livet av skuespilleren.

Under utviklingen av Carrera GT, forteller testføreren at han var redd for bilen og at den er kjent for å være utfordrende. Han testet Porschen på Nurburgring, som er verdens største og farligste bilbane, og mente at bilen var livsfarlig på våt vei.

- Jeg sa umiddelbart til ingeniørene at vi trengte en knapp for våte og en knapp for tørre veier, sa han tidligere i år.

Bilen har ikke noen form for ESP-system, antispinn-system, som vil si at hvis man presser bilen over grensa, så blir den uforutsigbar.

Ifølge nettsiden Jalopnik har Carrera GT vært innblandet i flere hendelser, blant annet med talkshowverten Jay Leno. I 2006 mistet Leno kontroll over en sølvgrå Porsche da han kom opp i for høy fart på motorbanen Talladega Superspeedway i Alabama.

Bilen begynte så å spinne i svært høy fart, men talkshowverten klarte å hente den inn igjen før det gikk galt.

- For guds skyld vær forsiktig

Også Doug DeMuro, en tidligere manager hos Porsche, har sterke meninger om bilen. Han legger ikke skjul på at han elsker Carrera GT-bilen, men mener den er utrolig farlig.

- Bilen er gæren. Det vet vi av hendelsen Leno hadde og selvfølgelig den ulykken på Fontana, hvor to gutter døde i 2005. Det var virkelig trist fordi det var svært lignende til ulykken som skjedde i helga, sier han Jalopnik og fortsetter:

- Hvis du noensinne blir tilbudt en tur, så tenk definitivt to ganger over det. Om du noen gang får sjansen til å kjøre, så må du for guds skyld være forsiktig.

Ifølge Jalopnik har en tidligere manager hos Porsche kalt bilen for «den farligste bilen på veien», og IndyCar-sjåfør og Carrera GT-eier Graham Rahal sier at den «trenger respekt».

Den røde Carrera GT som var involvert i ulykken som tok livet av Paul Walker og Roger Rodas, ble kjørt av skuespillerens nære venn og forretningsparter, Rodas.

- Det var ingenting å redde

I natt kunne etterforskere utelukke at det skal ha vært en annen bil innblandet i dødsulykken til «The Fast and the Furious»-skuespilleren. Nå vil etterforskningen dreie seg om bilens fart, noe som politiet allerede nå sier trolig var en faktor.

Ifølge NBC News anslår politiet at bilen hadde en hastighet på mellom 65 og 70 kilometer i timen.

Fartsgrensen på stedet skal være 70 kilometer i timen. Ifølge Los Angeles Times, ble fartsgrensen satt opp i fjor.

Rodas som blant annet har kjørt i Pirelli World Challenge-serien, skal ha vært en dyktig sjåfør, men skal ha mistet kontrollen på bilen i en sving. Flere har fortalt at de prøvde å redde de to ut av bilen.

- Vi løp til bilen med brannslukningsapparater, men det var ingenting å redde, de var fanget. Vi prøvde, vi prøvde, fortalte Antonio Holmes til Santa Clarita Signal.

Tuesday, December 3rd, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments