Arve Kvernhaug (55) ogMargaret Molland Sanden (19) ble drept. Den drepte svensken er fra Göteborg


FLORØ / OSLO (Dagbladet): Sogn og Fjordane holdt klokka 11 en pressekonferanse i forbindelse med trippeldrapene ombord på Valdresekspressen ved Årdal i går kveld.

Politiet bekrefter identiteten til to av de tre drepte:

• Den drepte bussjåføren heter Arve Kvernhaug. Han var fra Bagn i Valdres og var født i 1958.

• Margaret Molland Sanden, født i 1994, fra Årdalstangen.

Politiet jobber nå med å orientere pårørende til den tredje drepte, en svensk mann i 50-årene. Den svenske mannen hadde bostedadresse i Gøteborg.

Avslag på asylsøknad

Tilstede på pressekonferansen er politiadvokat Jørn Lasse Refsnes og politimester Ronny Iden fra Sogn og Fjordane politidistrikt.

Refsnes forteller at de tre drepte vil fraktes til Gades Institutt for obduksjon. Det er ikke oppnevnt forsvarer for den siktede, men dette vil skje i løpet av dagen.

Gjenringsmannen, en sørsudaner født i 1982, ligger nå på Haukeland sykehus i Bergen med mindre kuttskader.

- Den antatte gjerningmannen er født i 1982 og er opprinnelig fra Sør-Sudan. Han hadde fått avslag på sin asylsøknad og skulle uttransporteres av landet i dag, 5. november. Politiet kjenner ikke til om han var kjent med den forestående uttransporteringen, men har var kjent med avslaget på søknaden, sier Iden.

Spania

30-åringen skulle sendes til Spania, hvor han først hadde søkt asyl.

- Han søkte asyl i Norge i april, etter først å ha søkt asyl i Spania. Det var derfor planlagt at han skulle sendes tilbake til Spania, sier kommunikasjonsdirektør Ingeborg Grimsmo i Utlendingsdirektoratet (UDI) til Dagbladet.

Grimsmo forteller at ettersom han har søkt asyl i et annet land, kan UDI etter dublinforordningen ikke behandle en ny asylsøknad her i Norge.

- Mye uklart

Politimester Iden gikk i starten av pressekonferansen gjennom en del tidspunkter.

- Men jeg vil understreke at vi må vise litt forsiktighet til disse tidspunktene som er basert på politiets logg. De kan bli justert noe etterhvert. Jeg vil også si at vi ikke har alle svarene i den forstand at det fremdeles er en del uklarheter rundt hendelsen i går.

Under pressekonferansen tas det også opp at politiet fikk meldingen om hendelsen i går ettermiddag hele 14 minutter seinere enn AMK.

- I alminnelighet er kommunikasjonen god nok. Vi har et system med trippelvarsling, men jeg kan ikke svare på akkurat hvorfor vi fikk meldinga seinere. det må vi komme tilbake til. Vi må se på hvorfor det har vært en forsinkelse der, sier Refsnes.

Han understreker at politiet ikke kjenner til om gjerningsmannen skulle tvangsutsendes, og om det at han gikk på bussen hadde noen sammenheng med dette.

Tuesday, November 5th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments